ΑρχικήΑΘΛΗΜΑΤΑΟ Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της 37ης διοργάνωσης ξεκίνησε από χθες, Σάββατο, με τον αγώνα των 10 χιλιομέτρων και συνεχίστηκε. Οι συμμετοχές στους αγώνες της διοργάνωσης ξεπέρασαν τις 60.000 – από τις 55.000 πέρυσι (105 χώρες).

Η εκκίνηση δόθηκε στον Μαραθώνα, στις 09:00. Νωρίτερα, δόθηκε η εκκίνηση για τον Αγώνα Δρόμου 5 χιλιομέτρων, στην Λεωφόρο Αμαλίας, στο ύψος του Εθνικού Κήπου. Σήμερα διεξάγονται ο Αγώνας Δρόμου Special Olympic Hellas, ο Αγώνας Παιδιών και ο τελικός του Run Greece.

Η Ελληνίδα αθλήτρια σημείωσε χρόνο 2 ώρες, 45 λεπτά και 49 δευτερόλεπτα και αποθεώθηκε μόλις εισήλθε στο Καλλιμάρμαρο.

Η Πετρουλάκη αναδείχθηκε Πανελληνιονίκης για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Στην 2η θέση τερμάτισε η Αικατερίνη Ασημακοπούλου και στην 3η η Παναγιώτα Τραγάκη.

Στο Μαραθώνιο γυναικών ο ΣΕΓΑΣ δεν είχε προσκαλέσει «ελίτ» αθλήτριες από το εξωτερικό.

Στους άνδρες, πρώτος αναδείχθηκε ο 42χρονος Κενυάτης δρομέας Τζον Κιπκορί Κόμεν, δεύτερος ο συμπατριώτης του Φελισιέν Μουχιτίρα και τρίτος ο Έλληνας Κώστας Γκελαούζος.

Η διοργάνωση διοργανώθηκε από τον ΣΕΓΑΣ και είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Βαλκανιονίκη και αγωνιστή της ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη. Εκτός από ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός είναι μια γιορτή για ολόκληρη την Αττική με πολύ μεγάλη επίδραση στην προβολή της χώρας διεθνώς.

Κλείνοντας το άρθρο “Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας” να ευχαριστήσουμε του συνεργάτες του panseraikos.gr, Ser_Osfp kai Ser_Geor που μας έστειλαν το φωτογραφικό υλικό.

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

2η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 30 Μαρτίου, 2024 15:00
1η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 16 Μαρτίου, 2024 20:00
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα