ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΟ Πέτρος Γαϊτάνος την Παρασκευή 26 Απριλίου στο Σιδηρόκαστρο

Ο Πέτρος Γαϊτάνος την Παρασκευή 26 Απριλίου στο Σιδηρόκαστρο

Ο Πέτρος Γαϊτάνος στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σιδηρόκαστρο

Την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην πόλη του Σιδηροκάστρου ο μοναδικός Πέτρος Γαϊτάνος θα ψάλει ύμνους που αναφέρονται στα Πάθη του Χριστού.

Η συναυλία βυζαντινών ύμνων της Μεγάλης Εβδομάδας οργανώνετε από το Δήμο Σιντικής στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων για την 83η επέτειο από τη μάχη των Οχυρών.

Ο Ιερός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου
ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΘΕΙΟ ΠΑΘΟΣ
Συναυλία βυζαντινών ύμνων της Μεγάλης Εβδομάδας. Ώρα έναρξης: 20:00.

1941 … το Πάσχα που δεν γιορτάστηκε ποτέ

«Είδα γέρους με τρεμάμενα χέρια που δακρύζανε γιατί δεν κρατούσανε και αυτοί ντουφέκι. Στις εκκλησίες ο κόσμος γονατιστός προσευχότανε με πίστη για τη νίκη και για τα παιδιά που μάχονται, “για τα παιδιά του κοσμάκη”, όπως ψιθυρίζανε οι γυναικούλες μπροστά στα εικονίσματα.
Και η πίστη του κόσμου αυτού προς τη θρησκεία, προς την Παναγία, που σε όλους δίνει θάρρος, έχει φτάσει σ’ ένα συγκινητικό μυστικισμό. Ας σφυρίζανε οι σειρήνες συναγερμό την ώρα που στις εκκλησίες βγάζανε νεκρό τον Χριστό μας. Κανένας από την εκκλησία μέσα δεν σκέφτηκε να το κουνήσει.
Το Πάσχα τούτο λοιπόν ας το γιορτάσουμε με κατάνυξη και πίστη.

Πάλι δικιά μας θα είναι η Μακεδονία, πάλι δικά μας θα είναι τα βουνά, οι κάμποι και τα αδέλφια μας. Πίστη μόνο να’ χουμε. Η αμφιβολία μη φωλιάσει ποτέ σαν φίδι μέσα μας.
Κι όταν τσουγκρίσουμε τα κόκκινα αβγά του Πάσχα, να πιστεύουμε στην τελική νίκη της Δικαιοσύνης, όπως πιστεύουμε στην Ανάσταση του Χριστού μας»
(κείμενο από εφημερίδα του 1941).

Ο Πέτρος Γαϊτάνος είναι ο μοναδικός καλλιτέχνης στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς, που με αγάπη και προσήλωση πραγματοποιεί συναυλίες με ύμνους μέσα σε ιερούς ναούς.

Συνεργάστηκε με όλους σχεδόν τους πνευματικούς ηγέτες της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ελλάδα & σε όλο τον κόσμο.
Το πρόγραμμα της συναυλίας αποτελείται από ύμνους που αναφέρονται στα Πάθη του Χριστού. Από την είσοδό του στα Ιεροσόλυμα, το Μυστικό Δείπνο, την Προδοσία, τη Σύλληψη, την Καταδίκη, τη Σταύρωση, την Ταφή και την Ανάσταση. Ακούγονται μεταξύ άλλων οι ύμνοι: Ιδού ο Νυμφίος έρχεται. Τον Νυμφώνα Σου βλέπω. Το τροπάριο της Κασσιανής, Σήμερον κρεμάται επί ξύλου, Εξέδυσάν με, Η Ζωή εν τάφω, Άξιον Εστί, Αι γενεαί πάσαι, Ω γλυκύ μου έαρ κ.α.

Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό οδοιπορικό, που αποκαλύπτει μέσα από βιβλικά κείμενα και ύμνους τη λυτρωτική σημασία των παθών του Ιησού Χριστού. Συμμετέχει βυζαντινή Χορωδία.

Πηγή του άρθρου “Ο Πέτρος Γαϊτάνος την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024” ο Δήμος Σιντικής και περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6978908476 και Email: tours@sidiki.gr.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων για τη μάχη των Οχυρών έως 20-4-2024 που άρχισαν και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 12 Μαΐου 2024.

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
spot_img
spot_img

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

7η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 11 Μαΐου, 2024 20:00
6η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 27 Απριλίου, 2024 20:00
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα