ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΠέτρος Γαϊτάνος στη Νιγρίτα για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του...

Πέτρος Γαϊτάνος στη Νιγρίτα για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 21

Πέτρος Γαϊτάνος στη Νιγρίτα για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 21

Το ερχόμενο Σάββατο, 12-6-2021, στον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στη Νιγρίτα θα γίνουν εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, για τα 200 χρόνια από το θάνατο του Αγίου Νικήτα και τα θυρανοίξια του ομώνυμου Παρεκκλησίου.

Περισσότερα στο σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου που αναφέρει:

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ – ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΒΙΣΑΛΤΗ ΑΓΙΟ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟ ΕΖΙΟΒΙΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 200 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΟΥ

Ο Δήμος Βισαλτίας στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, συνεχίζει με την πραγματοποίηση εκδήλωσης Λόγου και Τέχνης σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης.

Πρόκειται για μία εκδήλωση αφιερωμένη στον Βισάλτη Άγιο Νεομάρτυρα Βενέδικτο των εξ Εζεβών, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 χρόνων από το μαρτύριό του στις φυλακές του Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Ιουνίου 2021 στις 8:30 μ.μ. στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νιγρίτης.

Στο πρώτο μέρος θα μιλήσει για τους νεομάρτυρες ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Μιχαήλ Τρίτος.
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ο γνωστός καλλιτέχνης Πέτρος Γαϊτάνος θα τραγουδήσει έντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια.

Πριν την εκδήλωση, στις 7:00 μ.μ., θα τελεστεί Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νικήτα, στη Νιγρίτα, στο τέλος του οποίου θα γίνουν τα θυρανοίξια του Παρεκκλησίου και η αποκάλυψη της αφιερωματικής πλάκας για την επέτειο των 200 χρόνων από το μαρτύριο του συντοπίτη μας Αγίου Βενέδικτου.

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
spot_img
spot_img

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

7η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 11 Μαΐου, 2024 20:00
6η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 27 Απριλίου, 2024 20:00
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα