ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΠως κλείνουμε ραντεβού για εμβόλιο κορωνοϊού

Πως κλείνουμε ραντεβού για εμβόλιο κορωνοϊού

Πως κλείνουμε ραντεβού για εμβόλιο κορωνοϊού

Άνοιξε τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού κατά της Covid-19, για τους πολίτες άνω των 85 ετών.

Οι εμβολιασμοί στην συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν από τις 16 Ιανουαρίου.

Προστασία έως 2 χρόνια με το εμβόλιο της Moderna
Στις 20 Ιανουαρίου ολοκληρώνεται η πρώτη φάση του σχεδίου “Ελευθερία” με τον εμβολιασμό των υγειονομικών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που ξεκίνησε στις 4 του μήνα.

Επίσης, μέχρι 20 Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εμβολιασμού των φιλοξενουμένων και εργαζομένων σε οίκους ευγηρίας, μονάδες χρόνιας φροντίδας και κέντρα αποκατάστασης.

Η παρουσίαση της πλατφόρμας θα γίνει στην σημερινή τακτική ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης, που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Υγείας στις 18:00.

Η λειτουργία της για τους πολίτες ηλικίας 85 ετών και άνω, θα ξεκινήσει αμέσως μετά.

Υπολογίζεται ότι στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα εμβολιαστούν περισσότερα από 100.000 άτομα.

Ο πολίτης θα μπορεί να ελέγξει αν ανήκει σε κάποιες από τις ομάδες προτεραιότητας με τους εξής τρόπους:

Εισάγοντας τον ΑΜΚΑ και το ονοματεπώνυμό του στην ιστοσελίδα https://emvolio.gov.gr και τη web/mobile εφαρμογή.

Αποστέλλοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στον 5-ψήφιοκωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034).

Πώς προγραμματίζεται το ραντεβού.
Για τον προγραμματισμό των ραντεβού ισχύουν τα εξής:

Εάν είναι εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση θα του έρχεται αυτόματα μήνυμα και το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να επιβεβαιώσει το ραντεβού:

Κατόπιν σύνδεσης με στοιχεία TAXIS στην ιστοσελίδα emvolio.gov.gr.
Επιβεβαιώνοντας το προτεινόμενο ραντεβού μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στον 5-ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης 13034.
Για τους πολίτες, που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα τεχνολογικά μέσα, με επίσκεψη στα ΚΕΠ ή φαρμακεία.

Οδηγίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα κλείνουν ραντεβού οι πολίτες 85 ετών και πάνω ώστε να κάνουν το εμβόλιο, δίνονται και στο νέο σποτ που κυκλοφόρησε από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Ο πολίτης θα λαμβάνει τον μοναδικό κωδικό-αριθμό ραντεβού, καθώς και το QR Code, ανάλογα με τον τρόπο που προγραμμάτισε το ραντεβού. Σημειώνεται ότι μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός.

Τρεις ημέρες πριν από την ημερομηνία του ραντεβού, ο πολίτης θα λαμβάνει email και SMS υπενθύμισης για την ημέρα και ώρα ραντεβού μαζί με link για το website που έχει κατάλληλες γενικές οδηγίες προετοιμασίας (π.χ. να μην έχει πυρετό, να έχει μαζί του τον κωδικό κλπ.), αλλά και ειδικές οδηγίες ανάλογα με το εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί.

Συνέχεια στο άρθρο “Πως κλείνουμε ραντεβού για εμβόλιο κορωνοϊού” με τη σειρά που θα γίνει στις άλλες ηλικίες.

covid-19_panseraikos.gr_κορωνοϊόςΕπόμενοι στη σειρά είναι οι πολίτες άνω των 70 ετών.
Μετά τους πολίτες από 85 ετών και άνω, η προτεραιοποίηση θα προχωρήσει με βάση την ηλικία και ανά πενταετία μέχρι να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός όλων των πολιτών από 70 ετών και άνω, ανεξαρτήτως ιστορικού νοσημάτων.

Προτεραιότητα μετά τους ηλικιωμένους έχουν οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Καθώς ο αριθμός των χρονίως πασχόντων είναι πολύ μεγάλος και με δεδομένο ότι τα εμβόλια θα φτάνουν στην Ελλάδα σε δόσεις, πραγματοποιείται ειδικότερη προτεραιοποίηση και σε αυτούς.

Οι ογκολογικοί ασθενείς υπό χημειοθεραπεία, οι μεταμοσχευμένοι και οι αιμοκαθαιρόμενοι θα προηγηθούν, ενώ ειδική μέριμνα αναμένεται να δοθεί και για άλλες κατηγορίες νοσημάτων για όσους φέρουν πολύ βαριά την εκάστοτε ασθένεια.

Κλείνει το άρθρο “Πως κλείνουμε ραντεβού για εμβόλιο κορωνοϊού” με την ιστορική διαδρομή του ιού, τα επιδημιολογικά δεδομένα μέχρι το Δεκέμβριο του 2020 που θα τα βρείτε ΕΔΩ.

G. Panseraikos
G. Panseraikoshttps://panseraikos.gr/
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα νέο ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

2η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 30 Μαρτίου, 2024 15:00
1η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 16 Μαρτίου, 2024 20:00
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα