ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΣάββας Καλεντερίδης συγγραφέας & γεωστρατηγικός αναλυτής

Σάββας Καλεντερίδης συγγραφέας & γεωστρατηγικός αναλυτής

Σάββας Καλεντερίδης συγγραφέας & γεωστρατηγικός αναλυτής

Συγγραφικό έργο
Με το ψευδώνυμο Κώστας Νικοπολίδης μετέφρασε από τα τουρκικά και επιμελήθηκε την έκδοση του βιβλίου Κράτος συμμορία ενώ μετέφρασε από τα τουρκικά και την «Έκθεση Σουσουρλούκ».

Έχει γράψει τους ιστορικούς ταξιδιωτικούς οδηγούς «Ανατολικός και Δυτικός Πόντος» και «Ιωνία – Χίος – Σμύρνη», ενώ συνέγραψε και εξέδωσε από τις εκδόσεις του τα βιβλία του «Κρίση και Πατριωτισμός» και «Το εκκρεμές της Τουρκίας».
Σε συνεργασία με το ίδρυμα «Φίλοι Λαογραφικού Μουσείου Μέλπως Μερλιέ» συμμετείχε και προλόγισε την έκδοση του διπλού CD Τραγούδια του Πόντου, Ηχογραφήσεις του 1930 και του CD Τραγούδια από τις παράλιες πόλεις του Πόντου και της Μικράς Ασίας.

Μετέφρασε και επιμελήθηκε της έκδοσης του βιβλίου «Η Ανατομία του Πολέμου στο Κουρδιστάν», του Μουράτ Καραγιλάν, ενός εκ των ηγετών Κουρδικού Εθνικοαπελευθερωτικού Κινήματος και υπαρχηγού του Αμπντουλάχ Οτζαλάν.

Επιμελήθηκε επίσης της έκδοσης του δίτομου έργου «Ανάλυση της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής: Μύθος και πραγματικότητα», του βιβλίου «Οι μειονότητες στην Τουρκία» και σειράς ιστορικών ταξιδιωτικών οδηγών, όπως Κάτω Ιταλία – Μεγάλη Ελλάδα, Σικελία, Ρόδος – Καρία – Λυκία, Χίος – Σμύρνη, Αιολία –Λέσβος-Αϊβαλί, Βουλγαρία – Ανατολική Ρωμυλία, Καππαδοκία – Κεντρική Ανατολία, Κωνσταντινούπολη – Μαρμαράς και Κρήτη, κ.ά..

Για το συγγραφικό του έργο έχει βραβευθεί με το Χρυσό Μετάλλιο του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός.

Διδακτικό έργο
Ο Σάββας Καλεντερίδης είναι διαλέκτης της Σχολής Εθνικής Αμύνης και της Σχολής Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας.
Επίσης διδάσκει θέματα διεθνών σχέσεων και γεωπολιτικής στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Αγίας Παρασκευής, ενώ έχει παρουσιάσει αντίστοιχα θέματα στη Σχολή Γονέων Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης και στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Ασπροπύργου.

Πηγή: Δελτίο τύπου του Δήμου Βισαλτίας.
X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

7η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 11 Μαΐου, 2024 20:00 location
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα