Σπανακοκεφτέδες και Μελιτζάνες για ορεκτικό από την κ. Αθηνά Τερζάκη από την Τερπνή Σερρών
Άλλες δύο υπέροχες συνταγές τη κ. Αθηνάς που σίγουρα όσοι τις δοκιμάσουν θα μείνουν ενθουσιασμένοι.
Σπανακοκεφτέδες
ΥΛΙΚΑ
1/2 κ. Σπανάκι
Αλεύρι
1/2 κούπα φέτα
1 κρεμμύδι ξερό
Άνηθο
Μπέικιν
Ρίγανη
Πιπέρι
Κύμινο
1 αυγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεματάμε αρχικά το σπανάκι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και ρίχνουμε το πιπέρι, τη ρίγανη το κύμινο και το άνηθο. Προσθέτουμε μέσα στο σπανάκι όλα τα προηγούμενα υλικά μας που έχουμε σοτάρει και ακόμη 1 αυγό, 1/2 κούπα φέτα, το μπέικιν και το αλεύρι. Το αλεύρι θα μας βοηθήσει στη ζύμη και θα τραβήξει τα υγρά της.
Ζυμώνουμε κανονικά όπως κάνουμε με τους κεφτέδες από κιμά. Αλευρώνουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε.
Αν θέλουμε σε περίοδο νηστείας να κάνουμε τους σπανακοκεφτέδες και θέλουμε να είναι νηστίσιμοι, θα αφαιρέσουμε από τα υλικά μας το τυρί και το αυγό.
Μελιτζάνες για ορεκτικό
ΥΛΙΚΑ
Μελιτζάνες
Λουκάνικα
Ντομάτες
Λάδι
Αλάτι
Ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χαράζουμε κάθετα τις μελιτζάνες μας, όσες θέλουμε να ετοιμάσουμε για το ορεκτικό μας.
Παίρνουμε τα λουκάνικα και τα κόβουμε φετούλες. Κόβουμε σε φέτες και τις ντομάτες.
Στις χαρακιές της μελιτζάνας βάζουμε 2 -3 φέτες λουκάνικα και κανά δύο φέτες από τις ντομάτες. Αφού γεμίσουμε όλες τις χαρακιές από τις μελιτζάνες με φέτες από λουκάνικα και ντομάτα, από πάνω βάζουμε ή φέτες ντομάτα ή τριμμένη ντομάτα και ρίχνουμε επίσης από πάνω λάδι, αλάτι και ρίγανη.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν οι μελιτζάνες μας και έχουμε ένα εκπληκτικό ορεκτικό μελιτζάνας που μπορεί να συνοδεύσει υπέροχα όλα τα φαγητά μας.