ΑρχικήΑΘΛΗΜΑΤΑΤελετή παράδοσης Ολυμπιακής φλόγας (19-3-2020)

Τελετή παράδοσης Ολυμπιακής φλόγας (19-3-2020)

Τελετή παράδοσης Ολυμπιακής φλόγας – Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020 & ώρα 11:30.

 Σε μια «στενή οικογενειακή» τελετή θα πραγματοποιηθεί σήμερα (11:30), στο Παναθηναϊκό Στάδιο, η Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, σε αντιπροσωπεία της Οργανωτικής Επιτροπής «Τόκιο 2020».

Μπορεί λαμπαδηδρομία εντός συνόρων να μην έγινε μετά την τελετή Αφής στη Αρχαία Ολυμπία (διεκόπη μετά την 1η ημέρα λόγω της κοσμοσυρροής στη Σπάρτη), αλλά θα γίνει εντός του Παναθηναϊκού Σταδίου με δύο Έλληνες δρομείς, τους Ολυμπιονίκες Λευτέρη Πετρούνια και Κατερίνα Στεφανίδη και στη συνέχεια θα ανάψει ο βωμός στο στάδιο.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, ενώ μέσω video θα στείλει μήνυμα ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «Τόκιο 2020» Γιοσίρο Μόρι.

Τη Φλόγα θα παραλάβει από τον κ. Καπράλο η εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής «Τόκυο 2020» Ναόκο Ιμότο, πρώην αθλήτρια της κολύμβησης με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Ατλάντα 1996» και υπεύθυνη εκπαίδευσης της UNICEF στην Ελλάδα.

Πηγή για το άρθρο “Τελετή παράδοσης Ολυμπιακής φλόγας” η ιστοσελίδα της Κρήτης capitano.gr.

Υ.Γ (panseraikos.gr)

Το Τόκιο είναι η τρίτη φορά που αναλαμβάνει να διοργανώσει Ολυμπιακούς αγώνες «Τόκυο 2020».

Πρώτη φορά ανέλαβε να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς του 1940, αλλά λόγω του πολέμου με τους Κινέζους το 1937 αναγκάστηκε την επόμενη χρονιά να αποσυρθεί, να παραδώσει τη σκυτάλη στο Ελσίνκι και για την ιστορία δεν έγιναν ούτε στο Ελσίνκι οι Ολυμπιακοί αγώνες λόγω δευτέρου παγκοσμίου πολέμου.

  Δεύτερη φορά ανέλαβε και διοργάνωσε τα αθλήματα για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 1964.

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

7η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 11 Μαΐου, 2024 20:00 location
Ζωντανά
0 - 0
6η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 27 Απριλίου, 2024 20:00
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα