Τσουρέκια νοστιμότατα και αφράτα της κ. Βούλας
Η κ. Βούλα για δεύτερη φορά μας στέλνει συνταγή για τσουρέκια νοστιμότατα που είναι μία παραλλαγή από τη δικιά της συνταγή “Τσουρέκια Αγίας Παρασκευής”.
ΥΛΙΚΑ
1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΛΑΔΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΙΣΟΓΕΜΑΤΟ
2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ
2 ΑΥΓΑ
1 ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ
1 ΒΑΝΙΛΙΑ
1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΜΠΕΙΚΙΝ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ ΜΙΣΟ ΛΕΜΟΝΙ
ΞΥΣΜΑ ΕΝΟΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπώ στο χέρι με το σύρμα τη ζάχαρη, το λάδι και συνεχίζω με τα υπόλοιπα υλικά ανακατώνοντας συνέχεια, δηλαδή τα αυγά, μετά το γιαούρτι αφού το έχω χτυπήσει-ανακατώσει καλά, το αλεύρι, το ξύσμα πορτοκαλιού,το χυμό λεμονιού και τη βανίλια.
Βουτυρώνω τη φόρμα , ρίχνω αλεύρι και τινάζω το περίσσιο από το ταψί. Βάζω στη συνέχεια το υλικό μου και ψήνω στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά.
Σας ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και να σας υπενθυμίσουμε ότι πολλές συνταγές μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας στην ενότητα “ΣΥΝΤΑΓΕΣ” κάνοντας κλικ ΕΔΩ.
Την πρώτη συνταγή της κ. Βούλας για τα “Τσουρέκια Αγίας Παρασκευής” θα τη βρείτε ΕΔΩ.
Κλείνοντας το άρθρο “Τσουρέκια νοστιμότατα & αφράτα της κ. Βούλας” λίγα λόγια για την Αγία Παρασκευή – Σερρών.
Η Αγία Παρασκευή ανήκει στην Δημοτική Ενότητα Βισαλτίας του Δήμου Βισαλτίας με 986 κατοίκους (απογραφή 2011) και σχετικό βίντεο με λήψη από το drone των συνεργατών μας, Ser_Osfp kai Ser_Geor υπάρχει ΕΔΩ.