ΑρχικήLIFE HOTΥπερσύγχρονο απορριμματοφόρο στο στόλο της Βισαλτίας

Υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο στο στόλο της Βισαλτίας

Υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο στο στόλο της Βισαλτίας

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Δήμου, ένα υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο προστέθηκε στο στόλο της και μαζί με αυτό παρέλαβε και 381 καφέ κάδους με σκοπό το διαχωρισμό των απορριμμάτων.
Με το νέο απορριμματοφόρο θα υπάρξει μείωση του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν στο ΧΥΤΑ με οικονομικό όφελος για το Δήμο και κατά συνέπεια όφελος και στους δημότες.

Περισσότερα στο σχετικό δελτίο του Δήμου Βισαλτίας που αναφέρει αυτολεξεί.

Ένα υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο συλλογής στερεών αποβλήτων και 381 καφέ κάδους, παρέλαβε ο Δήμος Βισαλτίας από τον ΦΟΔΣΑ, στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Διαχείρισης Βιοαποβλήτων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανπάπτυξη 2014-2020», με φορέα χρηματοδότησης το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και συγχρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής της ΕΕ.

Τον εξοπλισμό παρέλαβαν ο αντιδήμαρχος καθημερινότητας, κ. Αργύρης Χατζημάρκος και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Γιάννης Αδαμούδης για την ενίσχυση του τομέα καθαριότητας του Δήμου Βισαλτίας.

Τα βιοαποδομήσιμα απόβλητα θα συλλέγονται πλέον σε χωριστούς καφέ κάδους και στη συνέχεια θα κομποστοποιούνται δημιουργώντας εδαφοβελτιωτικό υλικό.

Τα ειδικά απορριμματοφόρα μετά τη συλλογή των απορριμμάτων, επί τόπου κάνουν άμεση πλύση των κάδων και του οδοστρώματος και αυτοκαθαρίζονται.

Οι καφέ κάδοι, θα τοποθετηθούν κυρίως σε χώρους υψηλής συγκέντρωσης βιοαποβλήτων, στην προσπάθεια ανάπτυξης του νέου δικτύου συλλογής που έχει στόχο τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν στο ΧΥΤΑ, αλλά και την αύξηση των ποσοστών παραγωγής κομπόστ το οποίο θα αξιοποιεί Δήμος και πολίτες.

Στους κάδους αυτούς θα συγκεντρώνονται ξεχωριστά μόνο υπολείμματα κάθε είδους τροφών (κόκκαλα, φλούδες, ψωμί, ζυμαρικά, τυριά, καρποί, όσπρια), υπολείμματα καφέ και τσαγιού, φύλλα και κλαδάκια.

Κατά συνέπεια οι πολίτες θα διαχωρίζουν από τα σκουπίδια τους, ότι μπορεί να ξαναγίνει ένα πλούσιο καθαρό λίπασμα τύπου compost, κατάλληλο για τα φυτά.

 

 

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

6η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 27 Απριλίου, 2024 20:00
5η Αγωνιστική Play Out
Κυριακή 21 Απριλίου, 2024 15:00 location
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα