ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΑλλαγή στην ανανέωση της κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ

Αλλαγή στην ανανέωση της κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ

Αλλαγή στην ανανέωση της κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ

Από την 1 Ιουλίου 2021 αλλάζει το σύστημα ανανέωσης των καρτών ανεργίας του ΟΑΕΔ και δε θα μπορούν οι άνεργοι να θεωρούν την κάρτα μετά την τελική ημερομηνία και προθεσμία ανανέωσης, ούτε και να κάνουν ενστάσεις.

Συγκεκριμένα το δελτίο τύπου του οργανισμού αναφέρει:

Όλοι οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι θα έχουν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να ανανεώσουν την κάρτα ανεργίας τους από τον ΟΑΕΔ, καθώς διευρύνεται από πέντε εργάσιμες ημέρες πριν ή μετά την προβλεπόμενη λήξη ισχύος της κάρτας, σε 20 ημερολογιακές ημέρες πριν την ημερομηνία λήξης.

Η νέα προθεσμία των 20 ημερολογιακών ημερών θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται για τις κάρτες ανεργίας που έχουν καταληκτική ημερομηνία λήξης 1 Ιουλίου 2021, οι οποίες θα μπορούν πλέον να ανανεωθούν από τις 12 Ιουνίου 2021, δηλαδή 20 ημερολογιακές ημέρες πριν την προβλεπόμενη ημερομηνία λήξης.

Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι θα λαμβάνουν τρία μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (emails) υπενθύμισης ως προς την υποχρέωση ανανέωσης της κάρτας ανεργίας, μέσα στο χρονικό διάστημα των 20 ημερών που προηγείται της ημερομηνίας λήξης του.

Για την ομαλή μετάβαση στο νέο διάστημα ανανέωσης, για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2021 θα ισχύσει επιπλέον διάστημα ανανέωσης 5 εργάσιμων ημερών μετά τη λήξη της κάρτας ανεργίας.

Επισημαίνεται ότι η ανανέωση πραγματοποιείται μέσω:
1. της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης gov.gr
2. των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΟΑΕΔ (e-services)
3. της εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα και tablets OAEDapp
4. των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Κλείνοντας το άρθρο “Αλλαγή στην ανανέωση της κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ” , να σας επισημάνουμε πως πρέπει οι άνεργοι να φροντίζετε  να μην ξεχνάτε να ανανεώνετε την κάρτα ανεργίας σας, γιατί όπως διαβάσατε στο παραπάνω άρθρο δε θα υπάρχει δυνατότητα διόρθωσης του λάθους.

G. Panseraikos
G. Panseraikoshttps://panseraikos.gr/
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα νέο ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

2η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 30 Μαρτίου, 2024 15:00
1η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 16 Μαρτίου, 2024 20:00
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα