ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΑποκαλυπτήρια προτομής του ευεργέτη αείμνηστου Δ Αναστασιάδη

Αποκαλυπτήρια προτομής του ευεργέτη αείμνηστου Δ Αναστασιάδη

Αποκλειστικό

Αποκαλυπτήρια προτομής του ευεργέτη της Τερπνής αλλά και της ευρύτερης περιοχής αείμνηστου Δημήτρη Αναστασιάδη

Από έγκυρη πηγή σας μεταφέρουμε ότι την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024, * ανήμερα των Τριών Ιεραρχών, μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας της ομώνυμης Εκκλησίας της Τερπνής, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ευεργέτη της Τερπνής αείμνηστου Δ. Αναστασιάδη.

Σας μεταφέρουμε την ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Βισαλτίας που μεταξύ των άλλων αναφέρει τη θέση που θα τοποθετηθεί η προτομή:

Απόσπασμα πρακτικού της 8ης /03.10.2022 ΤΑΚΤΙΚΗΣ συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Βισαλτίας

Στη Νιγρίτα, σήμερα Δευτέρα 03 Οκτωβρίου 2022 και ώρα από 14.00 μ.μ. έως 14.30 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων ………………………………

Η παρούσα επέμβαση αφορά στην προμήθεια και τοποθέτηση προτομής του θανόντος ευεργέτη της κοινότητας της Τερπνής, Δημητρίου Αναστασιάδη, στην κεντρική πλατεία του χωριού. Αποτελεί πάγιο αίτημα τόσο του Τοπικού Συμβουλίου όσο και του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης, οι οποίοι έχουν καταθέσει αντίστοιχες αιτήσεις στο Δήμο.

Ο Δημήτριος Αναστασιάδης αναγνωρίζεται ως μεγάλος ευεργέτης του χωριού αλλά και της ευρύτερης περιοχής, εξαιτίας της μεγάλης προσφοράς και φιλανθρωπίας του σε πάρα πολλούς τομείς.
Μια τέτοια κατασκευή θα είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη του, για το χωριό στο οποίο ανδρώθηκε και μεγαλούργησε.

Πρόταση της υπηρεσίας μας είναι η προτομή να τοποθετηθεί σε περίοπτη θέση στην είσοδο της πλατείας της Τερπνής ώστε να είναι εμφανής από τον κεντρικό ομώνυμο δρόμο, με όψη προς το δρόμο.

προτομήςΣυγκεκριμένα, προβλέπεται να τοποθετηθεί διαγώνια από το άγαλμα Ηρώων της πλατείας, όπως φαίνεται και στα σχετικά επισυναπτόμενα διαγράμματα.
Πρόκειται να κατασκευαστεί από υλικά που θα δένουν με την μορφολογία της υφιστάμενης διαμόρφωσης (μπρούτζο, μάρμαρο κ.ά.), προσθέτοντας στο ύφος και τον χαρακτήρα της πλατείας (diavgeia.gοv.gr).

Η προτομή έγινε από το γλύπτη Άρη Κατσιλάκη, καθηγητή Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Κλείνει το άρθρο “Αποκλειστικό αποκαλυπτήρια προτομής” με την ευχή να υπάρχει συνέχεια στο έργο του αείμνηστου Δ. Αναστασιάδη.

* Διόρθωση.
Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 & ώρα 17:30 στην πλατεία της Τερπνής.

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
spot_img
spot_img

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

7η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 11 Μαΐου, 2024 20:00
6η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 27 Απριλίου, 2024 20:00
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα