ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΓλυκό σταφύλι από την κ. Αθηνά Τερζάκη

Γλυκό σταφύλι από την κ. Αθηνά Τερζάκη

Γλυκό σταφύλι από την κ. Αθηνά Τερζάκη από Τερπνή Σερρών

Το σταφύλι έχει μεγάλη διατροφική αξία και οι ευεργετικές ιδιότητες στην υγεία πολύ σπουδαίες.
Το σταφύλι αποκαλείται “ευτυχές δημιούργημα της φύσης”.
Τα 100 γραμμάρια σταφυλιών μας δίνουν 80kcal. Είναι τροφή πλούσια σε κάλιο και βιταμίνες Α, Β και C, ενώ η φλούδα τους περιέχει το πολύτιμο φυτικό συστατικό ρεσβερατρόλη.

ΥΛΙΚΑ
1 κ. ζάχαρη
2 κούπες νερό
1-2 κουταλιές της σούπας μέλι ή γλυκόζι
2 βανίλιες
Λίγο λεμόνι

Αθηνά_Τερζάκη_panseraikos.grΕκτέλεση από την κ. Αθηνά.
Δένουμε το σιρόπι. Πλένουμε πολύ καλά τα σταφύλια και καθαρίζουμε τις ρώγες. Ετοιμάζουμε ένα μπωλ με κρύο νερό με παγάκια και ένα με ζεστό. Με το σουρωτήρι βουτάμε τις ρόγες στο ζεστό νερό και μετά στο κρύο και κατόπιν τις ρίχνουμε στο σιρόπι. Βράζουμε μια ώρα ξαφρίζοντας και το αφήνουμε στην κατσαρόλα για όλη την ημέρα. Το ξαναβράζουμε την επόμενη ημέρα βάζοντας τη γλυκόζη, τις βανίλιες και λίγο λεμόνι.

Καλή επιτυχία στο γλυκό σταφύλι.

 Το αμπέλι αλλιώς ονομάζεται και κλήμα και προϊόντα του ο μούστος, το κρασί, το ξύδι και οι σταφίδες, ενώ μπορεί να γίνει και γλυκό του κουταλιού.

Tο σταφύλι, ξεχωριστό στοιχείο στην εκκλησιαστική μας παράδοση, όπως φαίνεται, έχει αρκετά παλιά ιστορία. Oι αρχαιότερες αναφορές βρίσκονται στα Oμηρικά ‘Eπη. O Όμηρος εκθειάζει τις αρετές του, αλλά συγχρόνως στηλιτεύει και την κατάχρησή του.

Στα συμπόσια των ηρώων δεσπόζει η κατανάλωση σταφυλιού τόσο στην Oδύσσεια όσο και στην Iλιάδα. Σε ιερογλυφικές επιγραφές γίνονται αναφορές στην άμπελο, ενώ διάφορες ζωγραφιές σε τοίχους αναπαριστούν ανθρώπους να καλλιεργούν αμπέλια και να μαζεύουν σταφύλια.

Χαρακτηριστικές ποικιλίες

Υπάρχουν πολλές ποικιλίες σταφυλιών, οι οποίες ταξινομούνται σε 3 μεγάλες ομάδες: τις λευκές, τις ερυθρές και τις ροδόχρωμες.
Για τα επιτραπέζια σταφύλια θα πρέπει οι ρώγες να έχουν μέτριο μέγεθος και ζωηρό χρώμα, το τσαμπί να έχει κωνικό σχήμα και το κλαδί τους να είναι φρέσκο. Διατηρούνται στο ψυγείο και σε χαμηλές θερμοκρασίες. Η κύρια ποικιλία της ελληνικής σταφίδας είναι η Σουλτανίνα και η Κορινθιακή Σταφίδα.

Περισσότερες συνταγές της κ. Αθηνάς θα βρείτε ΕΔΩ και πολλές άλλες συνταγές υπάρχουν ΕΔΩ.

G. Panseraikos
G. Panseraikoshttps://panseraikos.gr/
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα νέο ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
spot_img
spot_img

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

7η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 11 Μαΐου, 2024 20:00
6η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 27 Απριλίου, 2024 20:00
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα