ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΕορτασμός 25ης Μαρτίου στη Νιγρίτα & Φωτορεπορτάζ

Εορτασμός 25ης Μαρτίου στη Νιγρίτα & Φωτορεπορτάζ

Εορτασμός 25ης Μαρτίου 2021 στη Νιγρίτα, δήλωση Δημάρχου & Φωτορεπορτάζ

Με την επισημότητα που αρμόζει στις ημέρες της πανδημίας γιορτάστηκαν, η επέτειος από τα διακόσια χρόνια της έναρξης της Ελληνικής επανάστασης του 1821 και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου Παναγίας στην πόλη της Νιγρίτας.
Με δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, “παρέλαση” της Ελληνικής σημαίας που την κρατούσαν ιερείς της τοπικής μας εκκλησίας, έπαρση της σημαίας της Επαναστάσεως του Εμμανουήλ Παππά στην κεντρική πλατεία “Μπουγατσοπούλου”, επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Ηρώων της Νιγρίτας και κατάθεση στεφάνων.

Στο τέλος του άρθρου “Εορτασμός 25ης Μαρτίου 2021 στη Νιγρίτα” υπάρχει φωτορεπορτάζ και δήλωση του Δημάρχου.

Το δελτίο τύπου του Δήμου Βισαλτίας αναφέρει αυτολεξεί.

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ – 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821

Λιτά μεν, όπως επιβάλλουν οι συνθήκες της πανδημίας, με λαμπρότητα δε, γιορτάστηκε στη Νιγρίτα η 25η Μαρτίου, η σημαντική για τη χώρα επέτειος των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Το πρωί τελέστηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Νιγρίτας.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Εκπαιδευτικός του 2ου Δημοτικού Σχολείου, κ. Κυριάκος Καρακώστας. Στην συνέχεια όσοι συμμετείχαν ακολούθησαν πεζοί τους ιερείς της τοπικής μας εκκλησίας που κρατούσαν στα χέρια την ελληνική σημαία και κατευθύνθηκαν στην Κεντρική Πλατεία της Νιγρίτας.

Στη συνέχεια έγινε η έπαρση της σημαίας της Επαναστάσεως του Εμμανουήλ Παππά, από δύο μαθητές των Λυκείων της Νιγρίτας, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, εκφράζοντας έτσι την ισότητα και την συμμετοχή των δύο φύλων στον αγώνα για την ελευθερία της πατρίδας και σηματοδοτώντας την πορεία του έθνους προς το μέλλον.

Ακολούθησε η τέλεση επιμνημόσυνης δέησης στο μνημείο Ηρώων της Νιγρίτας και η κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Βισαλτίας κ. Αθανάσιο Μασλαρινό, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Νιγρίτας κ. Νικόλαο Πολυχρονίδη, Εκπρόσωπο της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου, την πολιτευτή του Ν. Σερρών, κα Στρείδου Πασχαλίνα, τον Προϊστάμενο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νιγρίτας κ. Χρήστο Δάρατζη, για τους μαθητές της Β΄/θμιας Εκπαίδευσης, μαθήτριες του Γυμνασίου Νιγρίτας και για τους μαθητές της Α΄/θμιας Εκπαίδευσης, μαθήτρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νιγρίτας. Συνέχεια στη 2η σελίδα (κάντε κλικ ΕΔΩ).

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

6η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 27 Απριλίου, 2024 20:00
5η Αγωνιστική Play Out
Κυριακή 21 Απριλίου, 2024 15:00 location
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα