ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΕπίδομα 600€ για επιστήμονες, ελεύθερους επαγγελματίες

Επίδομα 600€ για επιστήμονες, ελεύθερους επαγγελματίες

Επίδομα 600€ για επιστήμονες, ελεύθερους επαγγελματίες

 Το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Βισαλτίας Σερρών θα υλοποιήσει προγράμματα για επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες το επόμενο διάστημα. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν επίδομα 600€. Κάντε την αίτησή σας εδώ και για περαιτέρω πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλ 23220250099.

 Σας μεταφέρουμε περισσότερες λεπτομέρειες από σχετικό άρθρο.

<< Τη χορήγηση ενός νέου επιδόματος 600 ευρώ ανά άτομο, μέσω προγράμματος κατάρτισης επιστημόνων (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί) και άλλων ελεύθερων επαγγελματιών, συνολικού ύψους 180 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Η Κυβέρνηση προχωρά άμεσα στην στήριξη 166.000 επιστημόνων, προερχομένους και από τους 6 βασικούς επιστημονικούς κλάδους:
Δικηγόρων
Γιατρών (συμπεριλαμβανομένων οδοντιάτρων, ψυχιάτρων και λοιπού ιατρικού προσωπικού)
Μηχανικών / αρχιτεκτόνων
Οικονομολόγων /Λογιστών
Εκπαιδευτικών και Ερευνητών,
δια ενός ανοιχτού προγράμματος, ύψους 180 εκ., με επιταγή κατάρτισης (voucher), με τη μέθοδο της ασύγχρονης τηλεκατάρτισης.

Το πρόγραμμα θα αποσκοπεί στην αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των ωφελουμένων και τον ψηφιακό μετασχηματισμό στον αντίστοιχο κλάδο.

Το εκπαιδευτικό επίδομα των ωφελουμένων θα είναι ύψους 600 ευρώ για έκαστο εξ αυτών και θα αφορά 100 ώρες τηλεκατάρτισης.

Το εκπαιδευτικό επίδομα θα καταβληθεί, σε δύο δόσεις με την ολοκλήρωση έκαστης διδακτικής ενότητας.

Οι ωφελούμενοι θα λάβουν και πιστοποίηση για τα αντικείμενα κατάρτισης.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί άμεσα από τη Γενική Γραμματεία Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και θα χρηματοδοτηθεί από συγχρηματοδοτούμενους πόρους.

Την απόφαση υπογράφουν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας και όπως επισημαίνεται στην απόφαση:

«Η Κυβέρνηση προχωρά με υπευθυνότητα απέναντι στο επιστημονικό δυναμικό της χώρας, υιοθετώντας γρήγορες και αποδοτικές ενεργητικές πολιτικές στήριξης, με στόχο όχι μόνο την οικονομική του στήριξη μέσα στην κρίση που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊος, αλλά και στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων του, με εμπέδωση των νέων τεχνολογικών και ψηφιακών εργαλείων, χρήσιμων για το επάγγελμα ή το λειτούργημά του, ανεξάρτητα από την ηλικία ή την επαγγελματική εμπειρία των εκπροσώπων του. Παράλληλα, εργάζεται για την ταχεία επάνοδο στην κανονικότητα λαμβάνοντας όλα τα κατάλληλα μέτρα, που θα επιτρέψουν σε όλους τους επιστημονικούς κλάδους να ανακτήσουν τα εισοδήματά τους. Προς τούτο, έχει ήδη αποφασιστεί η παράταση του τρέχοντος δικαστικού έτους».  >>

    Κλείνοντας το άρθρο “Επίδομα 600€ για επιστήμονες ελεύθερους επαγγελματίες” να σας ενημερώσουμε ότι πηγή για το άρθρο είναι η ιστοσελίδα dikaiologitika.gr.

G. Panseraikos
G. Panseraikoshttps://panseraikos.gr/
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα νέο ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

2η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 30 Μαρτίου, 2024 15:00
1η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 16 Μαρτίου, 2024 20:00
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα