ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΕπισκέψεις Βούλγαρων προσκυνητών τουριστών στη Νιγρίτα

Επισκέψεις Βούλγαρων προσκυνητών τουριστών στη Νιγρίτα

Επισκέψεις Βούλγαρων προσκυνητών τουριστών στη Νιγρίτα

Η Βουλγαρία μπορεί να αποτελέσει πηγή εισοδήματος και προοπτικών για τη Νιγρίτα και το Δήμο Βισαλτίας, μετά την συντονισμένη προσπάθεια της τοπικής εκκλησίας και της δημοτικής αρχής.

Η Βουλγαρία έχει γίνει τουριστικά και επενδυτικά, γειτονιά της Ελλάδας. Σχεδόν κάθε δεύτερος πολίτης της χώρας μιλά για την Ελλάδα, τα ταξίδια του εδώ ενώ, χιλιάδες έχουν αγοράσει ακίνητα στη χώρα και συνεχίζουν με σημαντικό ενδιαφέρον.

Ένα μικρό κομμάτι από τους γείτονες επισκέπτες άρχισε να διεκδικεί και ο Δήμος Βισαλτίας μετά την μεταφορά για προσκύνημα του Ιερού του λειψάνου του Αγίου Γεωργίου από τη Νιγρίτα στη Βουλγαρία με τις ευλογίες του σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου και την συνοδεία του δημάρχου Αθανάσιου Μασλαρινού.

Πολλοί Βούλγαροι λοιπόν, επισκέπτονται το μητροπολιτικό Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου για να προσκυνήσουν το χέρι του Αγίου το οποίο φυλάσσεται στο ναό, να ξεναγηθούν στο λαογραφικό μουσείο, να περιπλανηθούν στις γειτονιές της πόλης και στην αγορά και να γευτούν την ντόπια κουζίνα.

ΚΔΑΠΈτσι, την προηγούμενη εβδομάδα, μια ομάδα Βούλγαρων επισκεπτών ξεναγήθηκε στο λαογραφικό Μουσείο της «Γερακίνας» από την ειδική συνεργάτιδα του δημάρχου κα Ευαγγελία Μπάτσιου.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν την αναπαράσταση μιας κλασσικής αστικής οικίας της Νιγρίτας, όπου σε μια γωνιά υπάρχει η κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού με το παραδοσιακό κρεβάτι και τα στρωσίδια και τα υφαντά, σε άλλη ο χώρος συνεύρεσης και φαγητού με το σοφρά, τα οικιακά σκεύη, την πινακωτή, κλπ.
Σε μια τρίτη γωνιά κοντά στο παράθυρο γίνεται αναπαράσταση της ζωής των κοριτσιών που έμεναν μέσα στο σπίτι και έπλεκαν ή κεντούσαν βλέποντας τον κόσμο από το παράθυρο.
Φυσικά δεν λείπει ο αργαλειός, τα υφαντά, μια επίσημη γυναικεία φορεσιά και μια ανδρική καθημερινή φορεσιά.

Είχαν επίσης την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα γύρω από την ιστορία και την οικονομία του τόπου.

Πηγή του άρθρου “Επισκέψεις Βούλγαρων προσκυνητών”, δελτίο τύπου του Δήμου Βισαλτίας (Νιγρίτα 4 Δεκεμβρίου 2023).

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

7η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 11 Μαΐου, 2024 20:00
6η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 27 Απριλίου, 2024 20:00
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα