ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΖώα συντροφιάς ποιες υποχρεώσεις έχουν οι ιδιοκτήτες τους

Ζώα συντροφιάς ποιες υποχρεώσεις έχουν οι ιδιοκτήτες τους

Ζώα συντροφιάς ποιες υποχρεώσεις έχουν οι ιδιοκτήτες τους

Έχοντας υπόψη το έντονο πρόβλημα της αύξησης του αριθμού των αδέσποτων ζώων, καθώς ορισμένοι εγκαταλείπουν τα ζώα τους και τα νεογέννητά τους, με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα, σας υπενθυμίζουμε τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς.

Γενικά, οι πολίτες που έχουν δεσποζόμενα ζώα οφείλουν να τα στειρώνουν, να τα εμβολιάζουν, να τα δηλώνουν στους δήμους και να τηρούν τους κανόνες ευζωίας του ζώου συντροφιάς.

Ωστόσο, μεγάλος αριθμός σκυλιών τα οποία κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στην ύπαιθρο είναι τσοπανόσκυλα και κυνηγόσκυλα. Πολλά από αυτά, λόγω έλλειψης τροφής καταλήγουν εντός των κατοικημένων περιοχών του Δήμου μας, δημιουργώντας νέους πληθυσμούς αδέσποτων ζώων σε κοινοχρήστους χώρους (πλατείες, πάρκα) αλλά και σε σχολεία.

Η υπηρεσία μας, διαθέτει πρόγραμμα για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, το οποίο περιλαμβάνει την περισυλλογή, την παροχή κτηνιατρικής περίθαλψης, την ηλεκτρονική σήμανση, την καταγραφή, τη στείρωση, την εύρεση αναδόχου και την υιοθεσία τους, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Ν. 4830/2021.

Παρόλο αυτά ο αριθμός των αδέσποτων ζώων αντί να μειώνεται αυξάνεται. Επιπλέον καθημερινά, η υπηρεσία μας έρχεται αντιμέτωπη με καταγγελίες πολιτών, για το εν λόγω θέμα, αναφέροντας και κρούσματα επιθέσεων από αδέσποτα σκυλιά.

Για να μπορέσει να διευθετηθεί το παραπάνω πρόβλημα, απαιτείται όλοι όσοι έχουν στην ιδιοκτησία τους σκυλιά να αναλάβουν τις υποχρεώσεις που αναφέρει το άρθρο 9, του Ν. 4830/2021, το οποίο και επισυνάπτουμε με το παρόν έγγραφο.

ΚΔΑΠΟ Πρόεδρος
της πενταμελούς επιτροπής
διαχείρισης αδέσποτων ζώων Δήμου Βισαλτίας
Αντιδήμαρχος
Ψαρράς Λεωνίδας

Πηγή του άρθρου “Ζώα συντροφιάς ποιες υποχρεώσεις” ο Δήμος Βισαλτίας.

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
spot_img
spot_img

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

7η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 11 Μαΐου, 2024 20:00
6η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 27 Απριλίου, 2024 20:00
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα