ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΚριτήρια ισοβαθμίας σύμφωνα με ΚΑΠ 2018-19

Κριτήρια ισοβαθμίας σύμφωνα με ΚΑΠ 2018-19

Κριτήρια ισοβαθμίας σύμφωνα με ΚΑΠ 2018-19
  Οι περιπτώσεις ισοβαθμίας ρυθμίζονται με τον νέο Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π) 2018 – 2019 και βασίζονται στο άρθρο 20 και συγκεκριμένα στις παραγράφους 5 έως και 12.
   Ισοβαθμίες.
 Σε περιπτώσεις ισοβαθμίας των ομάδων για την τελική βαθμολογική κατάταξη κάθε ομίλου εφαρμόζονται οι διατάξεις των παραγράφων 5 έως 12 του άρθρου 20 του Κ.Α.Π. (ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 2018-19)
    Παράγραφος 5. με κριτήριο το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά στους μεταξύ τους αγώνες.
Ανακοινώσεις_Σέρρες_αφειέρωμα    6. με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στους μεταξύ τους αγώνες.
    7. με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.
    8. με κριτήριο την καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.
    9. με κριτήριο την καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.
    10. Η σειρά που παίρνει η κάθε ομάδα στους παραπάνω ειδικούς βοηθητικούς πίνακες, μεταφέρεται στον αρχικό βαθμολογικό πίνακα, για την – κατά σειρά – κατάληψη των θέσεων των ομάδων που είχαν ισοβαθμήσει.
    11. Αν και μετά από τις παραπάνω διαδικασίες προκύψει νέα ισοβάθμηση ομάδων, η σειρά κατάταξή τους γίνεται ως εξής: α) Εφ’ όσον ισοβαθμούν δύο (2) ομάδες, διεξάγεται απλός αγώνας κατάταξης που διαρκεί 90΄ λεπτά, σε ουδέτερο γήπεδο και σε περίπτωση Σήκωσε το, το τιμημένο σα σήμεραισόπαλου αποτελέσματος ακολουθείται η διαδικασία της επόμενης παραγράφου (12) του παρόντος άρθρου. β) Εφ’ όσον ισοβαθμούν τρεις (3) ή περισσότερες ομάδες, τότε η σειρά κατάταξής τους καθορίζεται μετά από τη διεξαγωγή απλών αγώνων κατάταξης σε ουδέτερα γήπεδα, με διάρκεια κάθε αγώνα 90΄ (χωρίς παράταση). Στην περίπτωση κατά την οποία και μετά τους παραπάνω αγώνες κατάταξης ισοβαθμήσουν δύο (2) ή περισσότερες ομάδες, η σειρά κατάταξής τους καθορίζεται σύμφωνα με τη διαδικασία των παρ. 5 έως 10 του παρόντος άρθρου. Στην περίπτωση που και πάλι προκύψει ισοβαθμία, η σειρά κατάταξης των ομάδων που ισοβάθμησαν καθορίζεται με δημόσια κλήρωση από τη Διοργανώτρια Αρχή.
    Παράγραφος 12. Στην περίπτωση κατά την οποία στη λήξη της κανονικής διάρκειας αυτού του αγώνα οι δύο ομάδες είναι ισόπαλες δίνεται στη συνέχεια παράταση μισής ώρας σε δύο ημίχρονα από δεκαπέντε (15΄) λεπτά το καθένα. Αν δε και μετά την παράταση το αποτέλεσμα είναι ισόπαλο, τότε η νικήτρια ομάδα ανακηρύσσεται μετά από εκτέλεση επανορθωτικών λακτισμάτων (πέναλτι) όπως από τους Κανόνες του Παιχνιδιού (Laws of the Game) και ειδικότερα στο κεφάλαιο «Διαδικασία για τον καθορισμό του νικητή ενός αγώνα» προβλέπεται. Η εκτέλεση των πέναλτι δεν αποτελεί συνέχεια του αγώνα, αλλά διαδικαστικό τρόπο για την ανάδειξη του νικητή.
Πηγή για το άρθρο “Κριτήρια ισοβαθμίας σύμφωνα” ο Κ.Α.Π. (ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 2018-19 – Ισοβαθμίες).

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

2η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 30 Μαρτίου, 2024 15:00
1η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 16 Μαρτίου, 2024 20:00
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα