ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΚυριακή της Ορθοδοξίας και κατηχητικές συναντήσεις ενηλίκων

Κυριακή της Ορθοδοξίας και κατηχητικές συναντήσεις ενηλίκων

Κυριακή της Ορθοδοξίας 24 Μαρτίου 2024 και κατηχητικές συναντήσεις ενηλίκων

Από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νιγρίτας πήραμε και σας μεταφέρουμε τα δελτία τύπου για:

1. Κυριακή της Ορθοδοξίας

Την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, Α´ Κυριακή των Νηστειών, εορτάζεται Πανορθοδόξως η αναστύλωση των Ιερών Εικόνων, η οποία καθιερώθηκε το έτος 843 από την Αυτοκράτειρα Θεοδώρα, τον υιό της Μιχαήλ τον Γ΄ και τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Μεθόδιο τον Ομολογητή.

Στο πλαίσιο της εορτής της Ορθοδοξίας θα τελεσθεί κατά την ημέρα αυτή στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νιγρίτης Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας θα λάβει χώρα Λιτάνευσις των Ιερών Εικόνων, σε ανάμνηση της αναστηλώσεως των Ιερών Εικόνων κατά το έτος 843.

Στην εν λόγω Θεία Λειτουργία κατά το ειθισμένον συμμετέχουν οι πολιτικές, δημοτικές Αρχές, τα σώματα ασφαλείας, εκπρόσωποι των φορέων της πόλεως και της περιοχής και όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί.

Προσκαλούμε τις αρχές του τόπου μας και όλους τους ευσεβείς Ορθοδόξους Χριστιανούς να συμμετάσχουν στην εορτή της επικρατήσεως της Ορθοδοξίας και να επικαλεστούμε την βοήθεια Θεού στους υπηρετούντες στις Ελληνικές Ένοπλες δυνάμεις και στα Ελληνικά Σώματα Ασφαλείας αλλά και σε όλους μας

2. Κατηχητικές συναντήσεις ενηλίκων

αγιος γεωργιος_Ξεκινούν και φέτος στον Ιερό Ναό μας, με τη χάρη του Θεού οι εβδομαδιαίες κατηχητικές συναντήσεις ενηλίκων, με στόχο να μας βοηθήσουν να γνωρίσουμε καλύτερα τον λόγο του Θεού και να ευθυγραμμίσουμε τις ζωές μας με τις εντολές Του.
Τις κατηχητικές συναντήσεις, που θα γίνονται κάθε Πέμπτη στις 4:30 μ.μ. θα αναλάβει για φέτος η αδελφή Ευτυχία από την Αδελφότητα “Αγία Λυδία”.

Εκ του Ιερού Ναού.

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

6η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 27 Απριλίου, 2024 20:00
5η Αγωνιστική Play Out
Κυριακή 21 Απριλίου, 2024 15:00 location
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα