ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΛεύκωμα Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νιγρίτης Σερρών

Λεύκωμα Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νιγρίτης Σερρών

Λεύκωμα Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νιγρίτης Σερρών

Με ανάρτηση του σε κοινωνικό δίκτυο ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κελεμπέκης ενημερώνει για την έκδοση λευκώματος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νιγρίτης.
Το λεύκωμα εκδόθηκε σε συνεργασία με το Δήμο Βισαλτίας και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Σερρών.

Σας μεταφέρουμε αυτολεξεί την ανάρτηση που αναφέρει:

Ναός Περίβλεπτος
Προτροπές από π. ΚελεμπέκηΤο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νιγρίτης έχει ήδη εκδώσει, με την βοήθεια του Δήμου Βισαλτίας και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Σερρών, και κυκλοφορεί το λεύκωμα που είναι αφιερωμένο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νιγρίτας. Στο βιβλίο περιέχονται φωτογραφίες από τις τοιχογραφίες καθώς και τις εικόνες, τα σκεύη και τα κειμήλια του Ναού μας.

Ο Ναός μας είναι όντως περίβλεπτος, διότι οι πρόγονοί μας τον έκτισαν πριν από αρκετούς αιώνες σε ένα από τα υψώματα που περιβάλλουν τη Νιγρίτα, και μπορεί να τον δει κανείς από μακρυά, από νότο, βορά, δύση και ανατολή!
Είναι το μόνο κτίσμα της πόλεως σήμερα που διακρίνεται από μακριά και μάλιστα τη νύχτα όπως φωτίζεται (με έξοδα μόνο του Ναού) αναδεικνύεται η λαμπρότητά του.

Εκτός όμως από περίβλεπτος είναι από μόνος του ένα θησαυροφυλάκιο κειμηλίων και ιερών σεβασμάτων, τα οποία οι πρόγονοι μας τα δημιούργησαν και μας τα κληροδότησαν. Εμείς εκτός από το να τα καμαρώνουμε έχουμε και χρέος να τα διαφυλάξουμε!

Μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο από την έκθεση του Ιερού μας Ναού σε πολύ χαμηλή τιμή.

Κλείνει το άρθρο “Λεύκωμα Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου” με λίγα λόγια για την Εκκλησία.

Πέτρος Γαϊτάνος Πρόγραμμα υποδοχήςΟ Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου Νιγρίτης είναι κτισμένος στον ανατολικό λόφο προς νότο της Νιγρίτας και συγκεκριμένα στην παλαιότερη από τις συνοικίες της Νιγρίτης «Τσακαλάδες».
Σύμφωνα με γραπτή μαρτυρία που βρέθηκε τελευταία (αρχές 2006), ο Ναός εγκαινιάστηκε στις 3 Απριλίου του 1753, από τον Μητροπολίτη Σερρών Ιωαννίκιο.
Η ημερομηνία του εγκαινιασμού δεν είναι απαραίτητο να χρονολογεί και την ηλικία του Ναού. Υπάρχουν πολλοί ναοί οι οποίοι άργησαν αρκετά να εγκαινιαστούν παρότι λειτουργούσαν για πολλές δεκαετίες.

Περισσότερα στην ιστοσελίδα του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νιγρίτης ΕΔΩ.
X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

6η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 27 Απριλίου, 2024 20:00
5η Αγωνιστική Play Out
Κυριακή 21 Απριλίου, 2024 15:00 location
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα