ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΝτιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα όπλισε και ... πυροβόλησε

Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα όπλισε και … πυροβόλησε

Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα όπλισε και … πυροβόλησε

Φανταστείτε τώρα να είστε αθλητικός ρεπόρτερ, να βρίσκεστε έξω από το σπίτι κάποιου παίκτη ή προπονητή περιμένοντας μία δήλωσή του κι εκείνος να αρχίσει να σας πυροβολάει!

Αυτό ακριβώς το πολύ παράξενο και αναμφίβολα οδυνηρό έπαθαν μερικοί Αργεντινοί δημοσιογράφοι, πίσω στο 1994.

Ας πιάσουμε, όμως, την… πονεμένη ιστορία τους από την αρχή!

Όλα συνέβησαν τον Φεβρουάριο εκείνης της χρονιάς. Ο τότε αρχηγός της Εθνικής Αργεντινής και το (κατά πολλούς) πιο μεγάλο ποδοσφαιρικό τέκνο της χώρας, ο ένας και μοναδικός Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, όντας πια 33 ετών και στη δύση της καριέρας του, προσπαθούσε να αφήσει πίσω του μία πολύ δύσκολη περίοδο της ζωής του μετά την αποχώρησή του από τη Νάπολι και την έξοδό του από τον λαβύρινθο του ντόπινγκ και των ναρκωτικών και να επικεντρωθεί, μεταξύ άλλων, στην προετοιμασία της «αλμπισελέστε» για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994, στο οποίο την περίμεναν, αντίπαλοί της στη φάση των ομίλων, η Βουλγαρία, η Νιγηρία και η… Ελλάδα!

Δεν βοηθούσε ο ίδιος τον εαυτό του, ωστόσο. Έχοντας φύγει από τη Σεβίλλη, όπου η εκεί παρουσία του στιγματίστηκε από καθυστερήσεις στις προπονήσεις, ξενύχτια, κλήσεις από τους αστυνομικούς για υπερβολική ταχύτητα, νυχτερινούς καυγάδες και συγκρούσεις με τον προπονητή του, Κάρλος Μπιλάρδο, προς τα τέλη του 1993 γύρισε στην Αργεντινή για χάρη της Νιούελς Ολντ Μπόις, αλλά έπαιξε ελάχιστα με τη φανέλα της καθώς ο σύλλογος τον αποδέσμευσε άμεσα επειδή δεν ερχόταν στις προπονήσεις!

Ψάχνοντας, λοιπόν, να γράψουν θέματα για τον «Πίμπε Ντ’ Όρο», τα οποία πουλούσαν αβέρτα, αρκετοί δημοσιογράφοι καθημερινά την… έστηναν έξω από τη βίλα του στην πρωτεύουσα Μπουένος Άιρες. Εκείνος, κουρασμένος και τσαντισμένος από όλο αυτό, δεν δίστασε, εν τέλει, να πάρει την κατάσταση (μαζί και το όπλο του) στα χέρια του!

Μια μέρα, λοιπόν, κρυμμένος πίσω από την Μερσεντές του και με τη βοήθεια δύο φίλων του, ο «Ντιεγκίτο»… πυροβόλησε με αεροβόλο κατά των συγκεντρωμένων ρεπόρτερ, τραυματίζοντας μάλιστα τέσσερις εξ αυτών!

Οι δημοσιογράφοι, από την πλευρά τους, δεν το άφησαν να περάσει έτσι όλο αυτό. Έκαναν μήνυση στον σούπερ σταρ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου ο οποίος, τελικά, το 1998 καταδικάστηκε σε 34 μήνες φυλάκιση με αναστολή. «Αυτή η απόφαση δείχνει ότι η δικαιοσύνη όλους τους αγγίζει. Όταν ξεκινούσε η δίκη, τέσσερα χρόνια πριν, κανείς δεν πίστευε ότι θα καταδικαζόταν κάποιος που λατρεύεται σαν είδωλο από όλους στην Αργεντινή και του συγχωρούνται τα πάντα», δήλωσε ο Ντανιέλ Ταλαμόνι, ένας από τους δημοσιογράφους που είχαν τραυματιστεί από τα πυρά του Ντιέγκο.

Το 2002, πάντως, η ποινή άρθηκε και το μόνο που έμεινε από όλη αυτήν την ιστορία ήταν η εικόνα του… καουμπόι Μαραντόνα να στοχεύει και να ανοίγει πυρ κατά των κακόμοιρων δημοσιογράφων που ήταν έξω από το σπίτι του!

Το άρθρο “Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα όπλισε και … πυροβόλησε” και η φωτογραφία είναι από το blog “ΤΡΕΛΟΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ“.
X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

7η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 11 Μαΐου, 2024 20:00
6η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 27 Απριλίου, 2024 20:00
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα