ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΞεκίνησε τις πρόβες το τμήμα χορωδίας του δήμου Νιγρίτας

Ξεκίνησε τις πρόβες το τμήμα χορωδίας του δήμου Νιγρίτας

Ξεκίνησε τις πρόβες το τμήμα χορωδίας του δήμου Νιγρίτας

Με τη χορωδία παραδοσιακής μουσικής του δήμου Βισαλτίας στη Νιγρίτα «ταξιδεύουμε» στο χώρο της μουσικής ανιχνεύοντας τις ρίζες της παράδοσής μας!
Οι πρόβες ξεκίνησαν και πραγματοποιούνται στο χώρο του ΚΑΠΗ Νιγρίτας κάθε ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 μ.μ με διευθυντή χορωδίας τον κ. Τζένο Δημήτρη.

Ο χώρος των προβών στο ΚΑΠΗ δε σημαίνει ότι πρέπει να είστε συνταξιούχοι μόνο ή να μένετε στη Νιγρίτα για να συμμετέχετε. Μπορείτε να στελεχώσετε τη χορωδία, άνθρωποι όλων των ηλικιών. Τα οφέλη από τη συμμετοχή είναι πολλά και μεγάλα. Έχει τόσο μεγάλη σημασία η ενασχόληση σε μια χορωδία στην παιδεία ενός ανθρώπου.

Η χορωδία προσφέρει γνώσεις, εμπειρίες μοναδικές, κοινωνικοποίηση. Έχοντας μια πορεία σε χορωδία φεύγεις πλούσιος σε συναισθήματα και πολιτισμό μέσα σου.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται διεθνώς αλλά και στην Ελλάδα αύξηση τόσο ποσοτική όσο και ποιοτική των χορωδιακών σχημάτων όλων των ειδών και ηλικιών. Αυτό καταδεικνύει την ύπαρξη πιο καταρτισμένων διευθυντών χορωδίας που με τον δημιουργικό τους οίστρο έφεραν σε επαφή όλο και περισσοτέρους ανθρώπους κοντά στο χορωδιακό τραγούδι και τις ευεργετικές του επιδράσεις ανεξάρτητα αν πρόκειται για υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο ή όχι.

Η χορωδιακή παιδεία αρχίζει να εκτιμάται περισσότερο αφού πλέον έχει καταστεί φανερό ότι ο ρόλος μιας χορωδίας δεν είναι απλά ψυχαγωγικός, αλλά πολύ πιο σπουδαίος. Είναι μορφωτικός, παιδαγωγικός, κοινω­νικός. Παράλληλα, δηλαδή με τη μουσική καλλιέργεια και ευχαρίστηση που προσφέρει, συμβάλλει ουσιαστικά στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των συμμετεχόντων».

Φαίνεται ότι και στους πιο μεγάλης ηλικίας ανθρώπους, οι ζωές τους κυριολεκτικά μεταμορφώθηκαν μετά την απόφασή τους να γίνουν μέλη μιας χορωδίας .Σύμφωνα με έρευνες που πραγματοποιήθηκαν αρκεί μία ώρα τραγουδιού σε χορωδία για να μειωθούν σημαντικά οι ορμόνες του στρες όπως η κορτιζόλη και να αυξηθούν οι κυτοκίνες, που βοηθούν στην άμυνα του οργανισμού.

Η συμμετοχή σε κάποια χορωδία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνει το στρες και βελτιώνει την ψυχική διάθεση. Με λίγα λόγια κάνει καλό σε μια ευρύτατη γκάμα ανθρώπων ώστε να παραμείνουν υγιείς! 

Κλείνει το άρθρο “Ξεκίνησε τις πρόβες το τμήμα χορωδίας του δήμου Νιγρίτας” με την παρότρυνση να πλαισιώσουμε τους συλλόγους της περιοχής μας που μόνο καλό προσφέρουν.
G. Panseraikos
G. Panseraikoshttps://panseraikos.gr/
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα νέο ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

7η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 11 Μαΐου, 2024 20:00
6η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 27 Απριλίου, 2024 20:00
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα