ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΠοσοστά ανοσίας του κάθε εμβολίου μετά την 1η δόση

Ποσοστά ανοσίας του κάθε εμβολίου μετά την 1η δόση

Ποσοστά ανοσίας του κάθε εμβολίου μετά την 1η δόση

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει να παρατηρήσουμε τα ποσοστά ανοσίας του κάθε εμβολίου μετά την 1η δόση.

Πριν ξεκινήσουμε να αναλύουμε τα ποσοστά ανοσίας για το κάθε εμβόλιο, να τονίσουμε πως έχουμε 308 κρούσματα αυτή τη βδομάδα στο νομό Σερρών έναντι 298 της προηγούμενης βδομάδας. Η τήρηση των υγειονομικών  μέτρων από όλους μας είναι επιβεβλημένη.

Συνεχίζοντας για τα ποσοστά ανοσίας των εμβολίων:

89% το Pfizer/BionTech, 14 ημέρες μετά τον πρώτο εμβολιασμό – Στο 92% το Moderna για το ίδιο διάστημα – Στο 70% μετά από 21 ημέρες το AstraZeneca – Στο 85% μετά από 28 ημέρες το Johnson & Johnson

Υψηλή προστασία από τον ιό από την πρώτη κιόλας δόση

Τα στοιχεία από τις κλινικές μελέτες είναι δηλωτικά της υψηλής προστασίας που εξασφαλίζουν τα εμβόλια έναντι της νόσου του κορωνοϊού SARS-CoV-2 από την πρώτη δόση.

Σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα:

Ημερήσια έκθεση επιτήρησης κορωνοϊού _ Δε βρέθηκε ιικό φορτίο _ Οδηγίες

Pfizer/BioNTech∙ ανοσία 52% επτά ημέρες μετά την πρώτη δόση επιτυγχάνει το αποτέλεσμα της συνεργασίας της βιο-φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer με τη γερμανική βιοτεχνολογική εταιρεία BioNTech, με το ποσοστό να αυξάνεται στο 89% ύστερα από μία ακόμη εβδομάδα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Pfizer, το mRNA εμβόλιό τους, επτά ημέρες μετά τη δεύτερη δόση– για την οποία μεσολαβούν τρεις εβδομάδες- η αποτελεσματικότητα φτάνει στο 91.3% έναντι της ήπιας νόσου COVID-19 και 95.3% έναντι της σοβαρής.

Moderna∙ τα στοιχεία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας δείχνουν αποτελεσματικότητα του mRNA εμβολίου έναντι της COVID-19 στο 92% 14 ημέρες μετά την πρώτη δόση, ενώ 14 ημέρες από τη δεύτερη, έπειτα από το «χρονικό» παράθυρο 28 ημερών, η αποτελεσματικότητα αγγίζει το 94,1%. Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας, η προστασία 6 μήνες μετά τη 2η δόση ανέρχεται σε 90% έναντι της ήπιας νόσου COVID-19 και στο 95% για σοβαρή.

AstraZeneca∙ στο 70% ανέρχεται η ανοσία τρεις εβδομάδες από την πρώτη κιόλας δόση με το πολυσυζητημένο βρετανο-σουηδικό εμβόλιο κατά της νόσου του κορωνοϊού SARS-CoV-2 –περιλαμβάνει έναν τροποποιημένο αδενοϊό χιμπατζή με την κωδικοποιημένη γενετική πληροφορία για την πρωτεΐνη της ακίδας της επιφάνειας του ιού–, με τα επίσημα στοιχεία της εταιρείας να αναφέρουν ότι 15 ημέρες μετά τη 2η δόση –για την οποία μεσολαβούν 12 εβδομάδες-, επιτυγχάνεται προστασία έναντι της COVID-19 της τάξεως 76% έως 94% και είναι 100% αποτελεσματικό στην αποτροπή σοβαρής νόσου και νοσηλείας.

Johnson & Johnson∙ η προστασία από το μονοδοσικό εμβόλιο -περιέχει άλλον τύπο αδενοϊού από της AstraZenca- αρχίζει μετά από 14 ημέρες, όπως ανακοίνωσε η κυρία Θεοδωρίδου στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ενώ η αποτελεσματικότητά του έναντι των σοβαρών επιπτώσεων της νόσου COVDI-19, μετά τις 28 ημέρες, αγγίζει το 85%. Μετά από 49 ημέρες, το εμβόλιο έχει αποδειχθεί ότι αποτρέπει σχεδόν πλήρως τις εισαγωγές στο Νοσοκομείο και τον κίνδυνο θανάτου.

Κλείνοντας το άρθρο Ποσοστά ανοσίας του κάθε εμβολίου μετά την 1η δόση” τονίζουμε τη ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ COVID-19.
Πηγή για το άρθρο “Ποσοστά ανοσίας του κάθε εμβολίου μετά την 1η δόση”  το protothema.
G. Panseraikos
G. Panseraikoshttps://panseraikos.gr/
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα νέο ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

7η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 11 Μαΐου, 2024 20:00
6η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 27 Απριλίου, 2024 20:00
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα