ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΠροσπάθησαν να εξαπατήσουν 5 πολίτες στις Σέρρες

Προσπάθησαν να εξαπατήσουν 5 πολίτες στις Σέρρες

Προσπάθησαν να εξαπατήσουν 5 πολίτες στις Σέρρες

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών συνελήφθησαν δύο άτομα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν πολίτες στις Σέρρες
Μαζί με συνεργούς τους τηλεφωνούσαν σε πολίτες παριστάνοντας τους γιατρούς, ζητώντας χρήματα για άμεση ιατρική βοήθεια των παιδιών τους που δήθεν είχαν τραυματιστεί

Δελτίο τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας (Θεσσαλονίκη, 4 Νοεμβρίου 2023)

Την ίδια μέρα προσπάθησαν να εξαπατήσουν 5 πολίτες στις Σέρρες

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη αλλοδαπού άνδρα και αλλοδαπής γυναίκας, που προσπάθησαν να εξαπατήσουν την ίδια μέρα συνολικά 5 πολίτες σε περιοχές των Σερρών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, τα παραπάνω άτομα μαζί με συνεργούς τους, οργανώθηκαν σε εγκληματική ομάδα, με σκοπό την τηλεφωνική εξαπάτηση πολιτών, με πρόσχημα τον τραυματισμό συγγενών τους και τη δήθεν ανάγκη χειρουργικής τους επέμβασης.

Συγκεκριμένα, καλούσαν τηλεφωνικά παριστάνοντας του γιατρούς και συγγενικά πρόσωπα πολιτών, τα οποία δήθεν έχουν τραυματιστεί σοβαρά και ζητούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά, για να υποβληθούν άμεσα σε χειρουργική επέμβαση.
Με την παραπάνω μέθοδο, προχθές (2 Νοεμβρίου 2023) το μεσημέρι ζήτησαν το χρηματικό ποσό των 56.000 ευρώ από γυναίκα στις Σέρρες, όμως εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν άμεσα από τους αστυνομικούς.

Κατασχέθηκε ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν και 2 κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι την ίδια ημέρα, είχαν προσπαθήσει να εξαπατήσουν ακόμη 4 πολίτες στις Σέρρες, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των συνεργών τους, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Οδηγίες για την αποφυγή εξαπάτησης μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.
X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

7η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 11 Μαΐου, 2024 20:00 location
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα