ΑρχικήΑΡΧΙΚΗπ. Παναγιώτης Δήμου, π. Δημήτριος Μεργιανιώτης, Ι.Ν Αγίου Δημητρίου Τερπνής

π. Παναγιώτης Δήμου, π. Δημήτριος Μεργιανιώτης, Ι.Ν Αγίου Δημητρίου Τερπνής

π. Παναγιώτης Δήμου, π. Δημήτριος Μεργιανιώτης, Ι.Ν Αγίου Δημητρίου Τερπνής

Σε μια βδομάδα περίπου πανηγυρίζει ο ιερός ναός Αγίου Δημητρίου Τερπνής Σερρών.
Οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει για τον πανηγυρικό εορτασμό, όπως βέβαια γίνεται όλα τα χρόνια.

Εδώ και λίγο καιρό ο επί πάρα πολλά χρόνια ιερέας του ναού, αιδεσιμότατος π. Παναγιώτης Δήμου συνταξιοδοτήθηκε αφήνοντας το στίγμα του. Αφήνοντας έργο και κερδίζοντας την εκτίμηση όλων. Ένας εξαιρετικός ιερωμένος, ευγενής, πρόθυμος να εξυπηρετήσει τους πάντες, θετικός σε ότι και αν του ζητούσε ποίμνιο και σύλλογοι. Η βοήθειά του δεδομένη εκ προοιμίου. Έτρεχε και κουραζόταν στις προετοιμασίες αυτής της γιορτής και όχι μόνο, πιο πολύ από όλους. Άλλωστε ήταν η κεφαλή του ναού. Αγαπητός στους πάντες.

π. Παναγιώτης ΔήμουΟ Πολιτιστικός Σύλλογος Τερπνής το 2014 του πρόσφερε αναμνηστική πλακέτα για να τον τιμήσει και να τον ευχαριστήσει για το έργο του, τη ζεστή συνεργασία από μέρους του και βοήθεια στο σύλλογο σε ότι και αν χρειάστηκε.

Φέτος, για πρώτη φορά θα λειτουργήσει ένας άλλος ιερέας, νεαρός σε ηλικία, γνώριμος και αγαπημένος στην Τερπνή, ο πατέρας Δημήτριος Μεργιανιώτης με καταγωγή από την Αγία Παρασκευή (Video). Από μικρός αεικίνητος και δραστήριος, αγαπημένο μέλος από νηπιακή ηλικία μέχρι και την ενηλικίωσή του στον Πολιτιστικό Σύλλογο Τερπνής. Τον λάτρευαν όλοι, όπου και αν εμφανιζόταν ο Πολιτιστικός Σύλλογος. Γελαστός, ακούραστος, με χιούμορ και πολύ ταλέντο. Ο ίδιος από την παιδική ηλικία έλεγε πως θα γίνει ιερέας, αν και κανείς τότε δεν το πίστευε. Όμως να που το πίστευε ο ίδιος, δεν το έλεγε απλώς, το ήθελε πολύ και το εννοούσε.

Έτσι για την ιστορία να πούμε πως ο Δημήτριος Μεργιανιώτης στις 26 Ιουλίου 2020 πριν χειροτονηθεί νυμφεύτηκε την Ελισάβετ Τουλάκη από την Τερπνή, στις 20 Σεπτεμβρίου 2020 χειροτονήθηκε ιεροδιάκονος και στις 7 Φεβρουαρίου 2021 ο μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτας κ. Θεολόγος τον χειροτόνησε και του έδωσε το βαθμό του ιερέα. Η πρώτη του ενορία ήταν του ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στους Αμπέλους Σερρών. Από εδώ και πέρα θα ιερουργεί στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Τερπνής, μια και σε αυτό το ναό μεγάλωσε, σε αυτόν ενηλικιώθηκε δίπλα στον πατέρα Παναγιώτη Δήμου και πλέον σε αυτόν θα λειτουργεί. Θα είμαστε δίπλα του όλοι μας σε ότι μας χρειαστεί, γιατί είμαστε σίγουροι ότι και αυτός θα είναι δίπλα μας μόλις του το ζητήσουμε. Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι και σε αυτό το ρόλο, σε αυτό το λειτούργημα, έχει να μας προσφέρει πολλά στην Τερπνή.

Την Τρίτη λοιπόν 26 Οκτωβρίου 2021, ημέρα γιορτής του πολιούχου Αγίου Δημητρίου, θα λειτουργηθούμε στον ιερό ναό της Τερπνής που πανηγυρίζει.

G. Panseraikos
G. Panseraikoshttps://panseraikos.gr/
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα νέο ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
spot_img
spot_img

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

7η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 11 Μαΐου, 2024 20:00
6η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 27 Απριλίου, 2024 20:00
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα