ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΣκληρό lockdown μέχρι τις 11-1 & άνοιγμα σχολείων

Σκληρό lockdown μέχρι τις 11-1 & άνοιγμα σχολείων

Σκληρό lockdown μέχρι τις 11 Ιανουαρίου & άνοιγμα σχολείων

Ανακοινώθηκε σκληρό lockdown μέχρι τις 6:00 το πρωί της 11-1-2021 και ξανακλείνουν καταστήματα, ΚΤΕΟ ……..

Αναλυτικά η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα για το σκληρό lockdown αναφέρει:

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά σε όλες και όλους!

Χάρη στην υπευθυνότητα όλων μας, η επιδημιολογική κατάσταση στην Ελλάδα έχει βελτιωθεί και σήμερα είναι εμφανώς καλύτερη από πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης.

Ωστόσο, τα νέα κρούσματα παραμένουν ακόμα σε υψηλά επίπεδα και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας συνεχίζεται. Τα νοσοκομεία μας εξακολουθούν να νοσηλεύουν μεγάλο αριθμό ασθενών. Δυστυχώς, περίπου 2.500 συνάνθρωποί μας πέρασαν τα Χριστούγεννα σε κλίνες Covid, ενώ περισσότεροι από 400 εξακολουθούν να βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Επιβάλλεται, συνεπώς, να κάνουμε ό,τι παραπάνω μπορούμε για να βελτιώσουμε την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα. Ώστε να ξαναγυρίσουμε, σταδιακά, σε μια μορφή κανονικότητας. Και, πρώτα από όλα, να μπορέσουν τα παιδιά μας να επιστρέψουν στα σχολεία.

Για τον σκοπό αυτό, εντείνουμε τις προσπάθειές μας την κρίσιμη πρώτη εβδομάδα του 2021.

Από αύριο, Κυριακή 3 Ιανουαρίου και 6:00 το πρωί, μέχρι τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας 11 Ιανουαρίου, μένουμε και πάλι σπίτι, καθώς αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δραστηριοτήτων και υπηρεσιών που είχαν σταδιακά επιτραπεί πριν από τα Χριστούγεννα. Συγκεκριμένα, σταματά η «παράδοση εκτός» (click away) στα εμπορικά καταστήματα, η λειτουργία βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων, υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, ΚΤΕΟ και οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος.

Επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο, από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και 5:00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας.

Οι εκκλησίες μας θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους.

Από αύριο, λοιπόν, και για μια εβδομάδα, κάνουμε ακόμη μία προσπάθεια. Αξίζει να το κάνουμε, προληπτικά, καθώς όλοι μας μπορεί να χαλαρώσαμε τις γιορτινές ημέρες. Μένουμε, λοιπόν, ξανά σπίτι.

Για να δώσουμε μια μεγάλη ανάσα στους ήρωες της πρώτης γραμμής που δίνουν τη μάχη με τον κορονοϊό.

Για να προστατεύσουμε τη ζωή μας, τη ζωή του διπλανού μας και των δικών μας ανθρώπων, όλων μας.

Στόχος είναι να φτάσουμε, με ασφάλεια, στις 11 Ιανουαρίου, στη βέλτιστη δυνατή επιδημιολογική κατάσταση.

Και έτσι, από 11 Ιανουαρίου, να ξαναχτυπήσει το κουδούνι σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Και οι μαθητές όλων των βαθμίδων να επιστρέψουν με ασφάλεια στα θρανία τους. Στον φυσικό τους χώρο. Στο δεύτερο σπίτι τους. Μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους συμμαθητές τους.

Μένουμε τις λίγες αυτές ημέρες σπίτι και στις 11 Ιανουαρίου επιστρέφουμε στην σημερινή κατάσταση και με τα σχολεία μας ανοιχτά. Η περαιτέρω, σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας θα γίνεται με γνώμονα την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων. Και πάντοτε, βέβαια, με τήρηση των μέτρων προστασίας που απαιτούν οι περιστάσεις.

Είναι στο χέρι μας να πετύχουμε. Και θα το κάνουμε με ενότητα, υπευθυνότητα και πειθαρχία. Όλοι μαζί!  Καλή Χρονιά!

Πως θα γίνει παράδοση πινακίδων από το σπίτι, κάντε κλικ ΕΔΩ.

G. Panseraikos
G. Panseraikoshttps://panseraikos.gr/
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα νέο ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

2η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 30 Μαρτίου, 2024 15:00
1η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 16 Μαρτίου, 2024 20:00
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα