ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΣυνελήφθη στη Νιγρίτα ημεδαπός για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας

Συνελήφθη στη Νιγρίτα ημεδαπός για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας

Συνελήφθη στη Νιγρίτα ημεδαπός για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθη άνδρας σε “σε περιοχή των Σερρών” και σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίας συνελήφθη στη Νιγρίτα και πρόκειται για κάτοικο της πόλης της Νιγρίτας.

Περισσότερα στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων αρχαία αντικείμενα και νομίσματα και εργαλεία που χρησιμοποιούνται σε ανασκαφές.

Αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων που διενεργούν για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται σε παράνομες ανασκαφές και κατοχή αρχαίων αντικειμένων, εντόπισαν και συνέλαβαν ημεδαπό άντρα ηλικίας 71 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Συνελήφθη στη ΝιγρίταΕιδικότερα, μεσημβρινές ώρες χθες (04-06-2021), πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του προαναφερόμενου σε περιοχή των Σερρών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
(5) χάλκινα και αργυρά νομίσματα, (1) αιχμή βέλους και (3) χάλκινα αντικείμενα τα οποία, σύμφωνα με αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου «Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς»,
(2) μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων,
(9) μεταλλικές βέργες με αυτοσχέδια χειρολαβή για ανίχνευση βάθους εδάφους και
(1) σκαπτικό εργαλείο.

Επιπλέον σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε όχημα ιδιοκτησίας του 71χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
(2) ακουστικά (παρελκόμενα των ανιχνευτών μετάλλων) και
(1) μπλοκ με χάρτες της Ελλάδας
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Σερρών, ενώ τα κατασχεθέντα αρχαία αντικείμενα θα αποσταλούν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών.

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

6η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 27 Απριλίου, 2024 20:00
5η Αγωνιστική Play Out
Κυριακή 21 Απριλίου, 2024 15:00 location
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα