ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΤίμησε το ολοκαύτωμα των Κερδυλλίων ο δήμαρχος Βισαλτίας

Τίμησε το ολοκαύτωμα των Κερδυλλίων ο δήμαρχος Βισαλτίας

Τίμησε τις εκδηλώσεις για το ολοκαύτωμα των Κερδυλλίων ο δήμαρχος Βισαλτίας

Δελτίο τύπου Δήμου Βισαλτίας (Νιγρίτα 17 Οκτωβρίου 2023)

Τις εκδηλώσεις για το ολοκαύτωμα των Κερδυλλίων τίμησε ο δήμαρχος Βισαλτίας Αθανάσιος Μασλαρινός

Τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης του Ολοκαυτώματος των Κερδυλλίων, που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2023, τίμησε ο Δήμαρχος Βισαλτίας, Αθανάσιος Μασλαρινός.

82 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την Σφαγή των Κερδυλλίων, η οποία έμεινε στην ιστορία ως μία από τις μεγαλύτερες θηριωδίες, με την εκτέλεση αμάχων, κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

250 άμαχοι, κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων, εκτελέστηκαν από άνδρες της Γερμανικής Βέρμαχτ ως αντίποινα για την δράση των ανταρτών στην περιοχή.

Ο κύριος Μασλαρινός παρέστη στη θεία λειτουργία και το μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων.

Ακολούθως στην τέλεση επιμνημόσυνης δέησης στο Ηρώο, όπου κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων που εκτελέστηκαν μαζικά από τα στρατεύματα κατοχής και τέλος στα εγκαίνια του Ιστορικού Μουσείου της περιοχής, αφιερωμένου στο ολοκαύτωμα των Κερδυλλίων και στον τόπο εκτέλεσης των ηρώων των Κερδυλλίων.

«Ημέρα ιστορικής μνήμης και τιμής στους πεσόντες του ολοκαυτώματος, που μας δείχνει πως πρέπει να πορευτούμε στο παρόν και στο μέλλον με δικαιοσύνη, σεβασμό, σύνεση, αγάπη και ομόνοια για να μην ξαναζήσουμε τέτοια γεγονότα.

Αιώνια η μνήμη των νεκρών. Ποτέ πια πόλεμος! Ούτε ένας νεκρός από σφαίρα! Ζητώ η Ελλάδα! Ζήτω η Ελευθερία!», επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Βισαλτίας.

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
spot_img
spot_img

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

7η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 11 Μαΐου, 2024 20:00
6η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 27 Απριλίου, 2024 20:00
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα