ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΤο Αλάτι της Γης και η ΕΤ3 στη Βισαλτία

Το Αλάτι της Γης και η ΕΤ3 στη Βισαλτία

Το Αλάτι της Γης και η ΕΤ3 στη Βισαλτία

Αυτή την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022 στις 11:00 το μεσημέρι θα παρακολουθήσουμε σε νέο επεισόδιο στην ΕΤ3, στη μουσική, παραδοσιακή εκπομπή “ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ” με παρουσιαστή τον Λάμπρο Λιάβα, υπέροχα τραγούδια της Βισαλτίας με το μουσικό σχήμα “Επιμένουμε Παραδοσιακά”. Θα πλαισιώσουν το μουσικό σχήμα, χορευτικό όπως επίσης νταούλια και ζουρνάδες.

Η ανακοίνωση της εκπομπής “Το Αλάτι Της Γης” αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

Αυτή την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022 στην ΕΡΤ3, Μουσικό οδοιπορικό στις Σέρρες Μέρος Α΄ Βισαλτία και Δαρνακοχώρια (ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ)
Η εκπομπή «Το Αλάτι της Γης» και ο Λάμπρος Λιάβας, με πρόσκληση από τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλο ταξίδεψαν στις Σέρρες, για μια γνωριμία με την πλούσια και πολύμορφη μουσική και χορευτική παράδοση. (ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ)

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022, ώρα 11.00-13.00 στην ΕΡΤ3 θα μεταδοθεί το πρώτο μέρος του μουσικού οδοιπορικού, αφιερωμένο στη Βισαλτία και στα Δαρνακοχώρια. Οι περιοχές αυτές, που τις χωρίζει ο Στρυμώνας στα νότια της πόλης των Σερρών, παρουσιάζουν ιδιαίτερα πολιτισμικά χαρακτηριστικά.

Α’ μέρος: ΒΙΣΑΛΤΙΑ

Η μουσική παρέα «Επιμένουμε παραδοσιακά», με συντονιστή τον Δημήτρη Δάπη, παρουσιάζει τα αργά μελισματικά τραγούδια της τάβλας που έκαναν γνωστά στο Πανελλήνιο η Νίτσα Τσίτρα και ο Κώστας Κουφογιάγκος (με καταγωγή αντίστοιχα από το Αηδονοχώρι και τη Νιγρίτα). Τα τραγούδια και τους χορούς της Βισαλτίας, παρουσιάζουν οι χορευτές από τη Νιγρίτα, Τερπνή και από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Αγ. Ιωάννης» Φλαμπούρου .

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Νίκος Ζάρκος (κλαρίνο), Σπύρος Κούκος (βιολί), Παναγιώτης Ζαρίμπας (ούτι), Τάσος Φουρλάκης (λαούτο), Βασίλης Μάγειρας (τουμπελέκι), καθώς και οι: Αριστείδης Δράμαλης & Βασίλης Καρακώστας (ζουρνάς) και Σάκης Νούρης (νταούλι).

Τραγουδούν οι: Αστέριος Γούναρης, Κωνσταντίνος Τσαλαπάτης, Νάσος Κουντουράς, Άρης Κουντουράς, Χαράλαμπος Καράπαλης, Μίμης Καταρτζής, Κωνσταντίνος Καραγιώρας, Πέτρος Μανούγκας, Απόστολος Χατζηστραβός.

Β΄μέρος: ΔΑΡΝΑΚΟΧΩΡΙΑ

Τα πέντε χωριά που παρτίζουν τα «Δαρνακοχώρια» είναι το Νέο Σούλι, το Άγιο Πνεύμα, ο Εμμανουήλ Παππάς, το Χρυσό και η Πεντάπολη. περιοχή αυτή απέκτησε οικονομική ευμάρεια με την καλλιέργεια του καπνού, γεγονός που αποτυπώνεται στην τοπική γυναικεία φορεσιά καθώς και στα τραγούδια και τις κομπανίες των μουσικών που έπαιζαν στα γλέντια και στα πανηγύρια. 

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Ανδρέας Χατζηανδρέας: κλαρίνο, Αθανάσιος Χατζηανδρέας: βιολί, Στέλιος Τσαϊρίδης: λαούτο-ούτι, Δημήτρης Τζένος: ακορντεόν, Νίκος Καραμανλής: τουμπελέκι-νταούλι, Γιάννης Μάλαμας & Χρήστος Μάλαμας: ζουρνάς, Ηλίας Δημάνος: νταούλι.
Τραγουδούν οι: Αλέκος Κωτσούλας, Παναγιώτα Μάλαμα, Χρυσούλα Αρναούτογλου.

Χορεύουν και τραγουδούν μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Πνεύματος και χορευτές από τα Δαρνακοχώρια (επιμέλεια: Στέργιος Βάκουλης).

G. Panseraikos
G. Panseraikoshttps://panseraikos.gr/
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα νέο ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

2η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 30 Μαρτίου, 2024 15:00
1η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 16 Μαρτίου, 2024 20:00
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα