ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΤρόπος διεξαγωγής πρωταθλημάτων, προβιβασμός – υποβιβασμός ΕΠΣ Μακεδονίας

Τρόπος διεξαγωγής πρωταθλημάτων, προβιβασμός – υποβιβασμός ΕΠΣ Μακεδονίας

Β. ΑΠΟΦΥΓΗ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ

Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 5η, την 6η, την 7η και την 8η θέση σε κάθε όμιλο θα αγωνιστούν στα play outs για την αποφυγή του υποβιβασμού.
Οι παραπάνω ομάδες θα συγκροτήσουν ένα νέο όμιλο των τεσσάρων ομάδων, οι οποίες θ’ αγωνιστούν μεταξύ τους σ’ ένα μίνι πρωτάθλημα των έξι (6) αγωνιστικών, σύμφωνα με το πρόγραμμα αγώνων που θα προκύψει από τον κλειδάριθμο των τεσσάρων (4) ομάδων, και με bonus βαθμών, σύμφωνα με τη θέση που θα καταλάβουν στο βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα η ομάδα που θα καταλάβει την πέμπτη θέση θα ξεκινήσει με τέσσερις (4) βαθμούς, η ομάδα που θα καταλάβει την έκτη θέση θα ξεκινήσει με δύο (2) βαθμούς, η ομάδα που θα καταλάβει την έβδομη θέση θα ξεκινήσει με ένα (1) βαθμό και η ομάδα που θα καταλάβει την όγδοη θέση θα ξεκινήσει κι’ αυτή με ένα (1) βαθμό.

Στην περίπτωση που η ομάδα που θα καταλάβει την πέμπτη θέση έχει εξασφαλίσει διαφορά επτά (7) βαθμών και άνω από την ομάδα που θα καταλάβει την έκτη θέση στον ίδιο όμιλο, όταν ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος, τότε θα προστεθεί ακόμη ένας (1) βαθμός στα bonus βαθμών της και θα ξεκινήσει το μίνι πρωτάθλημα στα play outs με πέντε (5) βαθμούς.

Μετά την ολοκλήρωση των play outs, αν υπάρξει ισοβαθμία μεταξύ των ομάδων, ισχύουν όσα προβλέπονται στο άρθρο 20 του Κ.Α.Π. Επαγγελματικών και Ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.
Από κάθε όμιλο της Α1 Ερασιτεχνικής κατηγορίας θα υποβιβαστεί μία (1) ομάδα.
Έτσι, στην Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία για την περίοδο 2022 – 2023 θα υποβιβαστούν συνολικά δύο (2) ομάδες.

Γ. Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Τη φετινή αγωνιστική περίοδο το πρωτάθλημα της Α1 Ερασιτεχνικής κατηγορίας θα ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο 16 – 17 Οκτωβρίου 2021 και θα ολοκληρωθεί ύστερα από τη διεξαγωγή είκοσι (20) αγωνιστικών (κανονική περίοδος, play offs, play outs), εκτός των αγώνων μπαράζ, που θα διεξαχθούν εφόσον χρειαστεί. Για την έγκαιρη ολοκλήρωση του πρωταθλήματος σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών ή κάποιων έκτακτων γεγονότων, ενδεχομένως να οριστούν εμβόλιμες αγωνιστικές.
Κλείνει το άρθρο “Τρόπος διεξαγωγής πρωταθλημάτων, προβιβασμός – υποβιβασμός” με την ενημέρωση ότι για τις υπόλοιπες κατηγορίες θα τα βρείτε ΕΔΩ.
X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

6η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 27 Απριλίου, 2024 20:00
5η Αγωνιστική Play Out
Κυριακή 21 Απριλίου, 2024 15:00 location
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα