ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΤρόπος διεξαγωγής πρωταθλημάτων, προβιβασμός – υποβιβασμός ΕΠΣ Μακεδονίας

Τρόπος διεξαγωγής πρωταθλημάτων, προβιβασμός – υποβιβασμός ΕΠΣ Μακεδονίας

Τρόπος διεξαγωγής πρωταθλημάτων, προβιβασμός – υποβιβασμός ΕΠΣ Μακεδονίας 2021-22

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΣ Μακεδονίας καθορίστηκε ο τρόπος διεξαγωγής πρωταθλημάτων σ’ όλες τις κατηγορίες της Ένωσης την αγωνιστική περίοδο 2021-22. Πηγή είναι η ιστοσελίδα της ΕΠΣ Μακεδονίας.

1). Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συμμετέχουν δεκαέξι (16) ομάδες οι οποίες χωρίστηκαν σε δύο ομίλους των οκτώ (8) ομάδων.
Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου ακολουθούν οι αγώνες play offς και play outs, για την ανάδειξη των ομάδων που θα μας εκπροσωπήσουν στους αγώνες μπαράζ για άνοδο στη Γ’ Εθνική και για τη γνωστοποίηση των ομάδων που θα υποβιβαστούν στην Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία.
Αν υπάρξει ισοβαθμία μεταξύ των ομάδων, μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, ισχύουν όσα προβλέπονται στο άρθρο 20 του Κ.Α.Π. Επαγγελματικών και Ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.

Α. ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΥ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΜΠΑΡΑΖ ΓΙΑ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ

Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η, τη 2η, την 3η και την 4η θέση σε κάθε όμιλο θα αγωνιστούν στα play offs για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας ομάδας που θα μας εκπροσωπήσει στους αγώνες μπαράζ για άνοδο στη Γ’ Εθνική κατηγορία της περιόδου 2022 – 2023. Συνολικά θα αναδειχθούν δύο ομάδες, μία από κάθε όμιλο.
Οι παραπάνω ομάδες θα συγκροτήσουν ένα νέο όμιλο των τεσσάρων ομάδων, οι οποίες θ’ αγωνιστούν μεταξύ τους σ’ ένα μίνι πρωτάθλημα των έξι (6) αγωνιστικών, σύμφωνα με το πρόγραμμα αγώνων που θα προκύψει από τον κλειδάριθμο των τεσσάρων (4) ομάδων, και με bonus βαθμών, σύμφωνα με τη θέση που θα καταλάβουν στο βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα η ομάδα που θα καταλάβει την πρώτη θέση θα ξεκινήσει με τέσσερις (4) βαθμούς, η ομάδα που θα καταλάβει τη δεύτερη θέση θα ξεκινήσει με δύο (2) βαθμούς, η ομάδα που θα καταλάβει την τρίτη θέση θα ξεκινήσει με ένα (1) βαθμό και η ομάδα που θα καταλάβει την τέταρτη θέση θα ξεκινήσει κι’ αυτή με ένα (1) βαθμό.

Στην περίπτωση που η ομάδα που θα καταλάβει την πρώτη θέση έχει εξασφαλίσει διαφορά επτά (7) βαθμών και άνω από την ομάδα που θα καταλάβει τη δεύτερη θέση στον ίδιο όμιλο, όταν ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος, τότε θα προστεθεί ακόμη ένας (1) βαθμός στα bonus βαθμών της και θα ξεκινήσει το μίνι πρωτάθλημα στα play offs με πέντε (5) βαθμούς.

Μετά την ολοκλήρωση των play offs, αν υπάρξει ισοβαθμία μεταξύ των ομάδων, ισχύουν όσα προβλέπονται στο άρθρο 20 του Κ.Α.Π. Επαγγελματικών και Ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.
Προβλέπεται να διεξαχθεί αγώνας κατάταξης μεταξύ των ομάδων που θα καταλάβουν τη δεύτερη θέση σε κάθε όμιλο, μετά την ολοκλήρωση των play offs, στην περίπτωση που θα χρειαστεί να αναπληρωθεί κάποια από τις ομάδες που θα μας εκπροσωπήσουν στους αγώνες μπαράζ για άνοδο στη Γ’ Εθνική. Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή που δεν θα χρειαστεί να αναπληρωθεί κάποια ομάδα, δεν θα διεξαχθεί ο αγώνας κατάταξης.

Συνέχεια στο άρθρο “Τρόπος διεξαγωγής πρωταθλημάτων, προβιβασμός – υποβιβασμός” με τα play outs της Α1 κατηγορίας που θα βρείτε στην επόμενη σελίδα κάνοντας κλικ στα περισσότερα.

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

6η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 27 Απριλίου, 2024 20:00
5η Αγωνιστική Play Out
Κυριακή 21 Απριλίου, 2024 15:00 location
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα