ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΤσουρέκι πικάντικο αλμυρό από την κ. Αθηνά

Τσουρέκι πικάντικο αλμυρό από την κ. Αθηνά

Τσουρέκι πικάντικο αλμυρό από την κ. Αθηνά Τερζάκη

Εάν και ακούγετε για Πασχαλινό έδεσμα, τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί και παρασκευάζεται στο διάστημα των εορτών των Χριστουγέννων – πρωτοχρονιάς και όχι μόνο.

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι άσπρο σκληρό
60 γρ μαγιά
Λίγο αλάτι
4 κρεμμύδια ξερά κόκκινα
300 γρ μπέικον (αλλαντικό)
Λίγο δεντρολίβανο
2 αυγά
100 γρ κουκουνάρι
1/4 κεφαλοτύρι
Λίγη καυτερή πιπεριά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αθηνά_Τερζάκη_panseraikos.grΕτοιμάζουμε τη ζύμη με το αλεύρι, τη μαγιά, το νερό και κάνουμε ένα χυλό.
Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για μισή ώρα , ενώ ψιλοκόβουμε το μπέικον σε κύβους και το κρεμμύδι σε φέτες. Τα σοτάρουμε τα δυο τους με 3 κουταλιές λάδι. Αφού σωταριστούν τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά προσθέτουμε το μισό κουκουνάρι, την καυτερή πιπεριά το κεφαλοτύρι και τα 2 αυγά.
Τα ανακατώνουμε όλα και τα ρίχνουμε στη ζύμη, στο χυλό. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν και χωρίζουμε το υλικό μας σε 2 μέρη. Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή. Αν χρειαστεί λίγο αλεύρι το προσθέτουμε. Κάνουμε πλεξούδες. Βάζουμε αυγό από πάνω και προσθέτουμε από πάνω το υπόλοιπο κουκουνάρι ή σουσάμι ή φιλέ αμύγδαλο αν προτιμάμε. Το αφήνουμε και πάλι για μισή ώρα να φουσκώσει και μετά βάζουμε τα τσουρέκια μας στο φούρνο για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Είμαστε έτοιμοι. Καλή επιτυχία στο “Τσουρέκι πικάντικο αλμυρό” και πολλές άλλες συνταγές από της – τους συνεργάτες της ιστοσελίδας θα βρείτε στην ενότητα “ΣΥΝΤΑΓΕΣ“.
Αυτή η συνταγή χάρισε στην κ Αθηνά Τερζάκη και στον Πολιτιστικό Σύλλογο Τερπνής πριν αρκετά χρόνια, το χρυσό βραβείο σε διαγωνισμό γαστρονομίας.

G. Panseraikos
G. Panseraikoshttps://panseraikos.gr/
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα νέο ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

6η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 27 Απριλίου, 2024 20:00
5η Αγωνιστική Play Out
Κυριακή 21 Απριλίου, 2024 15:00 location
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα