ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΚαλό ταξίδι πατέρα Παύλο Κοσατζή

Καλό ταξίδι πατέρα Παύλο Κοσατζή

Καλό ταξίδι πατέρα Παύλο Κοσατζή

Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε για το θάνατο του π. Παύλου Κοσατζή.
Χωρίς πολλά λόγια σας μεταφέρουμε δημοσίευμα του π. Κελεμπέκη Γεώργιου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για την απώλεια του θανόντος.

Η ενορία του Αγίου Γεωργίου, η Νιγρίτα αλλά και ολόκληρη η Ιερά Μητρόπολις Σερρών και Νιγρίτης πενθεί διότι έφυγε από την πρόσκαιρη ζωή ο Αιδεσιμολογιώτατατος Πρωτοπρεσβύτερος Παύλος Κοσατζής, ο Πνευματικός, μετά από ολιγοήμερη ασθένεια.

Ο Μακαριστός πλέον π. Παύλος ξεκίνησε το ταξίδι για την αιωνιότητα.
Εκεί θα λειτουργεί στο Ουράνιο Θυσιαστήριο μνημονεύοντας την οικογένειά του, τους ενορίτες του και όλα τα πνευματικά του παιδιά.

Ο εκδημήσας γεννήθηκε το 1935 στα Ίβηρα Βισαλτίας.
Ολοκλήρωσε την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στη Νιγρίτα.
Στη συνέχεια κατέστη πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. Νυμφεύθηκε την Έλλη Ρίζου με την οποία απέκτησε 3 παιδιά, ένας εκ των οποίων είναι Ιερομόναχος στην Ιερά Μονή Κωνσταμονίτου Αγίου Όρους.

Το 1964 χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Ζιχνών και Νευροκοπίου κυρό Αγαθάγγελο, τοποτηρητή τότε της Ιεράς Μητρόπολεως Σερρών και Νιγρίτης.
Ο π. Παύλος από το 1964 μέχρι και την συνταξιοδότησή του το 2007 υπηρέτησε ευόρκως την Εκκλησία του Χριστού από τον Ιερό μας Ναό ως Εφημέριος, υπεύθυνος του φιλανθρωπικού έργου, προϊστάμενος και Αρχιερατικός Επίτροπος Νιγρίτης.

Για 55 χρόνια, ως Πνευματικός, με την ευλογία των Ποιμεναρχών του, υπηρέτησε το Μυστήριο της Μετανοίας θεραπεύοντας, φροντίζοντας, καθαρίζοντας και ενδυναμώνοντας τις ψυχές χιλιάδων ανθρώπων που προσέτρεχαν στο Επιτραχήλιό του.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.Θεολόγος αναγνωρίζοντας το ήθος, την συνέπεια και την αξία του τον τίμησε το Νοέμβριο του 2019 με το παράσημο της Ιεράς Μητρόπολεώς μας.
Ο εν ουρανοίς πλέον κατοικών ήταν βαθύς γνώστης της αρχαίας Ελληνικής γλώσσης. Γενικότερα η μόρφωσή του ήταν πολύπλευρη. Άφησε πίσω του πλούσιο συγγραφικό έργο, καθώς μετέφρασε σχεδόν όλα τα λειτουργικά βιβλία της Εκκλησίας μας.

Κλείνει το άρθρο “Καλό ταξίδι πατέρα Παύλο Κοσατζή” με την ενημέρωση ότι η εξόδιος Ακολουθία του π. Παύλου θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νιγρίτας την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, στις 12.30 μ.μ. χωρίς την παρουσία κόσμου, κατά τις διατάξεις του υγειονομικού πρωτοκόλλου του Ε.Ο.Δ.Υ.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του και ας έχουμε όλοι την ευχή του.

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα
- Advertisment -

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

2η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 30 Μαρτίου, 2024 15:00
1η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 16 Μαρτίου, 2024 20:00
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα