ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΚυριακόπουλος Γιάννης Γνωριμία με τον υποψ. δήμαρχο Σαρωνικού

Κυριακόπουλος Γιάννης Γνωριμία με τον υποψ. δήμαρχο Σαρωνικού

Κυριακόπουλος Γιάννης -Γνωριμία με τον υποψ. δήμαρχο Σαρωνικού

Στις φετινές διακοπές στα παραθαλάσσια της Αττικής, στην πανέμορφη Ανάβυσσο, είχαμε τη χαρά να γνωρίσουμε έναν υπέροχο, αξιόλογο άνθρωπο, έναν καταξιωμένο πολιτικό της τοπικής αυτοδιοίκησης, τον κ. Κυριακόπουλο Γιάννη, αντιδήμαρχο σήμερα Τεχνικών Υπηρεσιών, Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και Τουρισμού στο δήμο Σαρωνικού στην ανατολική Αττική.

Συζητώντας μαζί του γνωρίσαμε έναν σπουδαίο επιστήμονα, πολιτικό μηχανικό, έναν μεστό πολιτικό με ωραίο λόγο, με πάρα πολλές εμπειρίες, που όπως διαπιστώσαμε γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα των ΟΤΑ,  τις αρμοδιότητες, αλλά και τα δικαιώματα και υποχρεώσεις των σημερινών δήμων. Άλλωστε όπως φάνηκε η ενασχόλησής του με τα κοινά κρατάει χρόνια.

Φέτος μετά από σοβαρή σκέψη αποφάσισε να ασχοληθεί με το δήμο του ακόμη πιο ενεργά, με το ρόλο πλέον του υποψηφίου δημάρχου, να ηγηθεί και να είναι επικεφαλής της παράταξης «Σαρωνικός Δύναμη Πνοής». Διακρίναμε έναν πολιτικό με όραμα και μεγάλη αγάπη για τον τόπο του, που έχει σχέδια, έχει πρόγραμμα, θέλοντας να δημιουργήσει ευκαιρίες ενεργητικής συμμετοχής των πολιτών στα κοινά.

Έναν πολιτικό που θέλει να ενδυναμώσει το αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος στους συνεργάτες που θα ταχθούν μαζί του απέναντι στην κοινωνία, για το καλό του τόπου. Ως Δήμαρχος εφ’ όσον του δοθεί η ευκαιρία, οραματίζεται να προασπίσει τα τοπικά συμφέροντα, να κατευθύνει τις δράσεις του Δήμου για πρόοδο και να εξασφαλίσει την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα.

Είναι χαρά να γνωρίζεις τέτοιους πολιτικούς που σου δημιουργούν αίσθημα εμπιστοσύνης, ασφάλειας, ακεραιότητας, συνειδητοποιημένους για το τι χρειάζεται να αλλάξει στο δήμο τους, με αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος απέναντι στην κοινωνία.

Μετά την όμορφη συνάντησή μας με τον ίδιο και την υπέροχη οικογένεια που έχει δημιουργήσει, αναζητήσαμε το βιογραφικό του ώστε να γνωρίσουμε αυτά που ο ίδιος δεν μας είπε.

Διαβάζουμε λοιπόν σε ιστοσελίδα saronikos-lavreotiki.gr :

Ο Γιάννης Δαμασκηνού Κυριακόπουλος είναι μόνιμος κάτοικος Παλαιάς Φωκαίας, παντρεμένος και πατέρας 3 παιδιών. Είναι Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός του Τεχν. Πανεπιστημίου Δυτ. Βερολίνου με Master στην Στατική και διατηρεί Τεχνικό Γραφείο στην παραλία Αναβύσσου. Από το 1986 μέχρι σήμερα ανέπτυξε επιχειρηματική δραστηριότητα ως ελεύθερος επαγγελματίας με δικό του τεχνικό γραφείο μελετών και συμβούλων οικοδομικών έργων. Στο διάστημα αυτό εκπονήθηκαν πλήθος μελετών, επιβλέψεων και κατασκευών, μικρών και μεγάλων έργων.

Η ενασχόλησή του με τα κοινά ξεκίνησε το 1994 με την εκλογή του ως αντιπροέδρου του Συμβουλίου Περιοχής Πηνείας του Ν. Ηλείας. Είχε ουσιαστική συμμετοχή στην επίλυση, έπειτα από 35 χρόνια, του προβλήματος του χωριού καταγωγής του, που απαιτούσε την μεταφορά του και την ένταξη της νέας περιοχής στο σχέδιο πόλεως. Εισηγήθηκε και δρομολόγησε την επαναχάραξη της διαδρομής των αθλητών των Ολυμπιακών Αγώνων από την Αρχ. Ήλιδα προς την Αρχ. Ολυμπία.

Το 1997 υπήρξε ιδρυτικό μέλος και 1ος εκλεγμένος πρόεδρος του Συλλόγου Ελεύθερων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Μηχανικών Αθήνας. Ήδη δραστηριοποιούνταν στην νέα ανεξάρτητη κίνηση ¨ΕΛΕΜ¨, της οποίας σήμερα είναι Πρόεδρος.

Από το 2000 μέχρι σήμερα έχει διατελέσει Μέλος Διοικήσεων και Φορέων του κλάδου των Μηχανικών στο ασφαλιστικό τους ταμείο, στο Ινστιτούτο Επιμόρφωσης και στην Κεντρική Αντιπροσωπεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Από το 2003 έως το 2010 εκλεγόταν μέλος του Προεδρείου της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ. Το 2014 οι συνάδελφοι, δείχνοντας την εμπιστοσύνη τους, τον εκλέγουν Πρόεδρο της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ. Σήμερα, αποτελεί μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του.

G. Panseraikos
G. Panseraikoshttps://panseraikos.gr/
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα νέο ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

7η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 11 Μαΐου, 2024 20:00
6η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 27 Απριλίου, 2024 20:00
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα