ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΕπίσκεψη Γάλλων επιστημόνων στα αρχαία της Τερπνής

Επίσκεψη Γάλλων επιστημόνων στα αρχαία της Τερπνής

Επίσκεψη Γάλλων επιστημόνων με αφορμή δυο αρχαία πατητήρια σταφυλιών στον αρχαιολογικό χώρο της Τερπνής.

Συνεχίζονται τα καλά νέα για την Τερπνή και ειδικότερα για τον αρχαιολογικό χώρο στο Παλιόκαστρο, που τόσες προσπάθειες έγιναν για πολλά χρόνια ώστε να αναδειχθεί αυτή η τόσο σημαντική ανασκαφή, που τον Αύγουστο του 1993 ήλθε στο φως από την αρχαιολόγο Μαριάνα Καραμπέρη στις ανασκαφικές έρευνες που διενήργησε.

Πρόκειται για πολύ σημαντική ανασκαφή, δημοσιευμένη στο έκτο διεθνές συνέδριο για την Αρχαία Μακεδονία.

Οι προσπάθειες που έγιναν από κάποιους δημάρχους του τότε δήμου Νιγρίτας έφτασαν προ των πυλών για το επιθυμητό θετικό αποτέλεσμα, αλλά δυστυχώς η συνέχεια δεν ήταν συστηματική και δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, αφού δεν συνεχίστηκαν οι προσπάθειες όπως ανέμεναν οι Τερπνιώτες.

Ο σημερινός δήμαρχος κ. Μασλαρινός φαίνεται να δείχνει το ενδιαφέρον που αξίζουν τα αρχαία Τερπνής, αναπτερώνοντας έτσι τις ελπίδες των Τερπνιωτών για το καλύτερο αποτέλεσμα, ένα αποτέλεσμα που περιμένουν εδώ και 29 χρόνια.

Το δελτίο τύπου στις 13 Ιουλίου 2022 του δήμου Βισαλτίας αναφέρει:

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Γάλλων επιστημόνων στον Δήμο Βισαλτίας, στο πλαίσιο έρευνας των καλλιεργειών της περιοχής μας με έμφαση στους αμπελώνες. Η έρευνα ξεκίνησε με αφορμή τα ευρήματα στον αρχαιολογικό χώρο της Τερπνής και συγκεκριμένα τα δυο αρχαία πατητήρια σταφυλιών για την παραγωγή κρασιού.

Για δέκα μέρες οι Γάλλοι επιστήμονες ξεναγήθηκαν σε περιοχές του Δήμου, συνομίλησαν με κατοίκους, παραγωγούς, γεωπόνους και ιστορικούς. Επισκέφθηκαν οινοποιία και αποστακτήρια στα όρια του δήμου. Εξέτασαν και κατέγραψαν τους τρόπους καλλιεργειών, την γεωγραφία και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της περιοχής μας, στην προσπάθεια να καταλάβουν και να εξηγήσουν τις αλλαγές που επήλθαν στα εδάφη και στις καλλιέργειες με την πάροδο των ετών.

Σε δεύτερο χρόνο και συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο αναμένεται να φθάσει ομάδα αρχαιολόγων από την Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών και το Γαλλικό Ινστιτούτο για την έναρξη των ανασκαφών στον αρχαιολογικό χώρο της Τερπνής.

Κλείνοντας το άρθρο “Επίσκεψη Γάλλων επιστημόνων με αφορμή τα δυο αρχαία πατητήρια σταφυλιών” να σας παροτρύνουμε να γνωρίσετε τον αρχαιολογικό χώρο της Τερπνής μέσα από τα παρακάτω βίντεο. Βίντεο 1 ΕΔΩ & Βίντεο 2 ΕΔΩ.
X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

6η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 27 Απριλίου, 2024 20:00
5η Αγωνιστική Play Out
Κυριακή 21 Απριλίου, 2024 15:00 location
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα