ΑρχικήΑΡΧΙΚΗΣυνεχίζονται οι ανασκαφές στον αρχαιολογικό χώρο Τερπνής

Συνεχίζονται οι ανασκαφές στον αρχαιολογικό χώρο Τερπνής

Συνεχίζονται οι ανασκαφές στον αρχαιολογικό χώρο Τερπνής

Πέρασαν κιόλας 30 χρόνια από τότε που η αρχαιολόγος κ.  Μαριάννα Καραμπέρη τον Αύγουστο του 1993 ξεκίνησε την ανασκαφή στο λόφο «Παλαιόκαστρο» της περιοχής Αγίου Μανδηλίου Τερπνής. ο οποίος αποτελούσε ήδη προστατευόμενο αρχαιολογικό χώρο από το 1979, αφού είχε πραγματοποιηθεί το 1985 με νομαρχιακή πίστωση μικρή δοκιμαστική έρευνα για τον προσδιορισμό της σημασίας του αρχαίου οικισμού.

Συνεχίζονται ανασκαφέςΤο 1993 η συστηματική έρευνα της κ. Καραμπέρη που άρχισε με νομαρχιακές πιστώσεις και συνεχίστηκε με χρηματοδότηση του ΥΠΠΟ απέδωσε εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Μετά από χρόνια προσπαθειών δημάρχων που σε πολλές περιπτώσεις προχώρησαν πολύ καλά έβρισκαν ένα τείχος από το υπουργείο πολιτισμού.  Ο σημερινός δήμαρχος Βισαλτίας κ. Μασλαρινός Αθανάσιος σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία Σερρών και τη Γαλλική Σχολή Αθηνών κατάφερε να εντάξει το 2021 τη συνέχεια των ανασκαφών σε πενταετές πρόγραμμα. Ομάδα 20 ατόμων από διάφορα Πανεπιστήμια της Γαλλίας και της Ελλάδας φέρνουν στο φως κάθε Σεπτέμβρη από το 2022 νέα ενδιαφέροντα σημαντικότατα ευρήματα.

Κλείνει το άρθρο “Συνεχίζονται οι ανασκαφές στον αρχαιολογικό χώρο Τερπνής” με την ενημέρωση ότι, θα ακολουθήσουν τρία άρθρα, για τα αρχαία της Τερπνής, από σχετικό άρθρο από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (Άννυ Ταπάσκου).
Λόγω του μεγέθους του άρθρου θα χωριστεί σε μέρη και θα δημοσιεύεται σε τακτά διαστήματα.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (Κάνοντας “κλικ” στους παρακάτω τίτλους θα βλέπετε τα σχετικά άρθρα, μόλις δημοσιευτούν).

1ο μέρος (ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Εισαγωγή

2ο μέρος (ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Τι αποκαλύπτουν τα αρχαιολογικά ευρήματα στην περιοχή
Πότε ξεκίνησε η αρχαιολογική έρευνα

3ο μέρος (ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Οι στόχοι της αρχαιολογικής έρευνας
Ο στόχος των αρχαιολόγων.

X. Panseraikos
X. Panseraikoshttps://panseraikos.gr
www.panseraikos.gr me ena r όπως Γιάνης με ένα ν. Ένα ιστολόγιο στον αέρα που σκοπός του είναι ΟΧΙ να καλύψει το «κενό» αλλά να βάλει ένα λιθαράκι στην πολιτιστική, αθλητική, Life - Hot ενημέρωση. Τα πάντα για Sports, culture, Art, Life, Hot και πολλά άλλα. Σέρρες Μακεδονία Ελλάς Serres Makedonia Ellas GR panserraikos Πανσερραϊκός
Δημοφιλή άρθρα

Αγώνες Πανσερραϊκού SL1

7η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 11 Μαΐου, 2024 20:00
6η Αγωνιστική Play Out
Σάββατο 27 Απριλίου, 2024 20:00
Πρόγραμμα, αποτελέσματα & βαθμολογία ΕΔΩ.

Τελευταία άρθρα